Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Alumnes dels instituts Cristòfol Despuig i Joaquín Bau guanyen el concurs de vídeos contra la violència de gènere

Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Alumnes dels instituts Cristòfol Despuig i Joaquín Bau guanyen el concurs de vídeos contra la violència de gènere
Prop de 200 estudiants de la comarca assisteixen a la Jornada amb motiu del Dia Mundial contra la Violència de Gènere
18/12/2015

Alumnes de tercer d'ESO de l'Institut Cristòfol Despuig i de primer de batxillerat de l'Institut Joaquín Bau han obtingut el primer premi del concurs de curtmetratges contra la violència de gènere, en les categories de secundària i de batxillerat, respectivament. Han estat guardonats amb el segon premi alumnes de quart d'ESO de l'Institut Mare de Déu de la Candelera de l'Ametlla de Mar i de primer de batxillerat de l'Institut de Roquetes.

En el marc de la Jornada amb motiu del Dia Mundial contra la Violència de Gènere, l'Oficina de Joventut del Baix Ebre, amb la col∙laboració del Consell Comarcal del Baix Ebre, l'Ajuntament de Tortosa i el Departament de Benestar i Família de la Generalitat, organitza anualment aquest concurs de curtmetratges encaminat a educar els joves contra la violència de gènere. A través de la realització d'un vídeo els estudiants d'ESO i batxillerat o cicles formatius de la comarca han d'aportar la seva visió sobre la violència de gènere.

Aquesta quarta edició ha aconseguit una gran participació amb un total de 51 vídeos presentats, dels quals els 18 finalistes s'han projectat durant la jornada, que ha tingut lloc a la sala d'actes de l'Espai Patronat de Tortosa amb l'assistència de prop de 200 estudiants d'ESO, batxillerat i cicles formatius de la comarca.

L'acte ha comptat amb la presència del president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Daniel Andreu, la coordinadora territorial de Joventut de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Teresa Marcelino, el regidor de Joventut de l'Ajuntament de Tortosa, Alfredo Ferré i el conseller comarcal de Joventut, Enric Adell. El president de l'ens comarcal, Daniel Andreu, ha agraït als estudiants «l'interès que demostreu per combatre la violència de gènere com posa de manifest aquesta gran participació de vídeos presentats a concurs».

La jornada s'ha tancat amb el lliurament de premis als autors dels quatre treballs guanyadors i de regals a tots els finalistes. Els alumnes autors dels dos vídeos que han obtingut el primer premi participaran en directe en el programa 'Ebre al dia' del Canal Terres de l'Ebre.