Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones
Un total de 560 alumnes de 3er d'ESO d'instituts del Baix Ebre assisteixen a l'acte que el Consell Comarcal, l'Ajuntament i la delegació del Govern han organitzat a l'auditori de Tortosa
25/11/2019

Un total de 560 alumnes de tercer d'ESO d'instituts del Baix Ebre han assistit avui a l'acte institucional per commemorar el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones. Un acte que ha tingut lloc al teatre auditori Felip Pedrell de Tortosa i que ha estat presidit pel vicepresident del Consell Comarcal del Baix Ebre, Ivan Garcia Maigí; el delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès; la coordinadora de l'Institut Català de les Dones (ICD), Carme Valls i l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé.

L’acte ha tingut un record per les dones mortes per violència masclista a Catalunya enguany, amb l’encesa de dotze espelmes, una de les quals blanca en memòria d'una de les víctimes que era menor d'edat. L’alumnat dels instituts ha estat l’encarregat de llegir el manifest unitari d’aquesta commemoració, un manifest que evidencia que la violència contra les dones no només s'exerceix en els espais públics, els locals d'oci o les festes populars sinó que també es genera als llocs de feina i a les llars. El text també destaca que les dones viuen en una posició de desigualtat i denuncia un sistema patriarcal que les "oprimeix, silencia i mata".

Els alumnes de l’Escola Municipal de Teatre de Tortosa s’han afegit a la commemoració amb la interpretació de l’obra ‘Tothom ho fa’, una peça teatral que vol sensibilitzar i prevenir les relacions abusives entre les persones joves. Aquesta obra, que s’emmarca dins el projecte Teatre per la igualtat de l’ICD, també es representarà, per part de l’alumnat de cada centre, a l’Institut Escola Daniel Mangrané de l’EMD Jesús, a l’Institut de Roquetes, a l’Institut Ramon Berenguer IV d’Amposta i a l’Institut Sòl de Riu d’Alcanar.

Finalment, l’acte ha acabat amb tres representacions de l’escola de dansa Ballet Estudi de Tortosa.