Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal aprova les línies fonamentals del pressupost del 2020

Imatge
 
El Consell Comarcal aprova les línies fonamentals del pressupost del 2020
El plenari també ha acordat el nomenament dels representants de l’ens comarcal en organismes i entitats durant el mandat 2019-2023
06/09/2019

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat, en sessió ordinària extraordinària, les línies fonamentals del pressupost del 2020 amb una previsió d’ingressos i despeses de 17,1 milions d’euros. Es tracta d’un pressupost que compleix l’estabilitat pressupostària, la regla de la despesa, l’equilibri pressupostari, l’anivellament pressupostari i l’objectiu del deute. “Avui hem aprovat les línies generals que seran objecte de debat i anàlisi per part de tots els grups comarcals”, ha manifestat el president del Consell, Xavier Faura. Les línies fonamentals del pressupost comarcal s’han aprovat amb el vot favorable dels grups que formen el govern, Esquerra Republicana i Movem Terres de l’Ebre, i amb l’abstenció de la resta de grups comarcals, Junts per Catalunya, el PSC i Ciutadans.

El pressupost del 2020 preveu un increment del capítol 1 que respon al pacte salarial estatal, que preveu una pujada salarial del 2% als treballadors públics. D’altra banda, el Consell deixarà de percebre una subvenció de 98.000 euros de la Diputació per arranjament de camins municipals que rebran directament els ajuntaments. 
El plenari també ha aprovat el nomenament dels representants de l’ens comarcal en organismes i entitats durant el mandat 2019-2023. Així, al Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (Copate) els representants seran: Joan Alginet, Francesc Gas, Maria Jesús Vinya i Jordi Gaseni, en representació d’Esquerra Republicana; Xavier Royo, Domingo Tomàs i Francisco Castro, de Junts per Catalunya; Mercè Pedret del PSC i Sònia Rupérez  de Movem Terres de l’Ebre.
Pel que a la junta rectora del Parc Natural del Delta de l’Ebre i les reserves naturals de la Punta de la Banya i l’illa de Sapinya, els representants comarcals seran Simon Falcó i Laura Fabra. A la junta rectora del Parc Natural dels Ports representarà el Consell Ivan Garcia; al consell rector de l’Idece hi seran Joan Antoni Navarro i Jordi Jordan; al Consorci per a la Normalització Lingüística, Virginia Borràs; a la comissió d’escolarització d’infantil i primària, Jordi Jordan (Tortosa), Laura Fabra (Deltebre), Simón Falcó (l’Aldea) i David Poy (Roquetes); a la comissió d’escolarització de secundària, Jordi Jordan; al consell de la Marca Terres de l’Ebre Jordi Jordan; a la secretaria de Joventut, David Poy; al Consell Esportiu del Baix Ebre, Ivan Garcia, Jordi Forné i David Poy; a la junta consultiva de la Reserva Nacional de Caça dels Ports, Joan Antoni Navarro; a Ebre Terra Laura Fabra, Josep Antoni Navarro i Jordi Jordan; i, finalment a la junta rectora de l’Agrupació de Defensa Vegetal per al control de la mosca de l’olivera, Jordi Forné i Maria Cinta Llaó.