Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal contracta 25 aturats de llarga durada per mantenir espais naturals i urbans del Baix Ebre

El Consell Comarcal contracta 25 aturats de llarga durada per mantenir espais naturals i urbans del Baix Ebre
Aquesta acció forma part del programa Treball i Formació, que subvenciona el Servei d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu
30/01/2018

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha contractat 25 persones en situació d'atur de llarga durada o beneficiàries de la Renda Mínima d'Inserció per desenvolupar treballs com a peons de manteniment d'espais naturals i urbans de la comarca, i feines de consergeria en edificis de l'ens comarcal. Nou d'aquests contractes, d'un any de durada, ja es van formalitzar a finals del mes de desembre, i els 16 restants, de sis mesos, han començat avui.

Aquests 25 contractes formen del programa Treball i Formació, que subvenciona el Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinança el Fons Social Europeu, amb l'objectiu d'afavorir, mitjançant una experiència laboral, la millora de l'ocupabilitat de les persones aturades amb més dificultats d'inserció. A més de l'experiència laboral, les 25 persones contractades rebran durant la jornada de treball una formació professional o transversal de caràcter obligatori.

La presidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre, Sandra Zaragoza, acompanyada pel vicepresident comarcal Daniel Andreu, i pel conseller comarcal d'Activació Econòmica, Josep Felip Monclús, ha donat la benvinguda a tots els nous contractats en una primera jornada dedicada a explicar-los-hi el desenvolupament d'aquest programa d'inserció laboral.

Dels 25 beneficiaris del programa Treball i Formació, 18 són persones en situació d’atur no perceptores de prestacions o subsidis per desocupació; cinc, persones no ocupades que perceben la Renda Mínima d’Inserció, i dues són dones no ocupades de molt llarga durada.

Pel que fa als treballs a desenvolupar, un total de vuit persones es destinen als serveis de manteniment de la Via Verda, Camins Naturals i jardins o espais verds dels edificis de l'ens comarcal, uns altres 14 van a diverses poblacions de la comarca on realitzaran accions competència del Consell Comarcal i de suport als municipis i, finalment, tres persones desenvoluparan tasques d'atenció, recepció, neteja i manteniment a la seu del Consell Comarcal a Tortosa; a EbreTerra, a Deltebre; i al Viver d'Empreses Baix Ebre Innova, a Camarles.