Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre contractarà nou persones en el marc del nou programa Enfeina’t

El Consell Comarcal del Baix Ebre contractarà nou persones en el marc del nou programa Enfeina’t
El ple de la Corporació ha ratificat avui la sol·licitud de subvenció que es va presentar al SOC, en compliment dels darrers tràmits
29/12/2017

El Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) ha concedit al Consell Comarcal del Baix Ebre una subvenció de 237.117 euros que permetrà contractar 9 persones aturades en el marc de la convocatòria del programa Enfeina't. Aquest nova iniciativa fomenta accions per a la contractació laboral temporal i acompanyament a la inserció de les persones en situació d'atur de llarga durada amb l'objectiu de millorar la seva ocupabilitat, trencar amb la seva situació de desocupació i, d’aquesta manera, evitar-ne la cronificació, i facilitar-les experiència professional per a la seva inserció laboral. En el cas del Consell Comarcal, aquestes persones es destinaran a tasques administratives, tècniques i de peonatge amb contractes d'una durada de 12 mesos. En compliment dels darrers tràmits, avui el ple de Consell ha ratificat la sol·licitud de subvenció que es va presentar al SOC.

La Corporació també ha aprovat el conveni regulador per al desenvolupament del Servei d'intervenció socioeducativa no residencial per a infants i adolescents en situació de risc a signar entre l'ens comarcal i els ajuntaments del Baix Ebre. Aquest nou servei que el Consell Comarcal desplegarà el 2018, en el marc del contracte programa signat amb el Departament de Treball, Afers socials i Famílies de la Generalitat, ha d'esdevenir un recurs fonamental en l’atenció a la infància i adolescència i les seves famílies per a la prevenció, la intervenció en nivells inicials de risc, la millora de la capacitació parental i l’abordatge integral de cada situació.

El plenari també ha aprovat les bases reguladores per a la concessió d'ajuts per atendre situacions d'urgència social i necessitats bàsiques de subsistència per a l'any 2018 i les bases per a la concessió d'ajuts sobre pobresa energètica. Així mateix, s'ha aprovat el cost que correspon a cada ajuntament del Baix Ebre integrat a la xarxa de serveis socials per a la prestació del servei d'atenció primària i el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) durant el 2018.

La Corporació ha aprovat les addendes dels convenis signats amb l'Agència Catalana de l'Aigua per a l'execució de les obres del col·lector dels Reguers, la redacció del projecte de l'EDAR Aldover-Xerta, i els estudis d'alternatives del sanejament de les urbanitzacions del nord de l'Ametlla de Mar i de l'ampliació de l'EDAR i millores de sanejament a Deltebre.

En l'última sessió plenària ordinària de l'any, també s'ha acceptat l'adhesió de l'Ajuntament de Paüls al III Pla de Polítiques de Dones del Baix Ebre i s'ha aprovat el conveni a signar amb l'Ajuntament d'Alfara per al pla local de joventut.