Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre desplega el Servei d’Atenció Diürna per atendre menors en situació de risc

El Consell Comarcal del Baix Ebre desplega el Servei d’Atenció Diürna per atendre menors en situació de risc
La presidenta comarcal, Sandra Zaragoza, i l'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, han visitat avui el Servei d'Atenció Diürna de Deltebre
11/07/2018

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha desplegat a la comarca el Servei d'Atenció Diürna, una prestació inclosa en el Servei d'Atenció Socioeducativa (SIS) adreçada a l'atenció de 80 infants i adolescents de 3 a 16 anys amb diferents nivells de situació de risc.

Aquest nou servei s'estructura en quatre equips, integrats cadascun per una educadora i una integradora social que atenen 20 menors. N'hi ha un a Deltebre, un altre a Roquetes, un tercer cobreix l'Ametlla de Mar, el Perelló i l'Ampolla, i un quart agrupa els municipis de Camarles, l'Aldea, Aldover, Xerta, Benifallet, Alfara de Carles, Tivenys, Benifallet i Paüls.

L'objectiu del Servei d'Atenció Diürna és proporcionar al menor un espai d'acolliment i convivència, oferir-li una atenció individualitzada i en grup, i acompanyar-lo en la seva etapa educativa per assolir els seus aprenentatges bàsics i evitar l'absentisme, entre d'altres.

La durada d'aquest servei és per curs escolar, de setembre a juny, de 16 a 20 hores, i al juliol i agost, de 10 a 15 hores, període en què el Consell Comarcal assumeix l'obligació de garantir als 80 menors dos àpats diaris (esmorzar i dinar).

Coincidint amb l'inici d’aquest període estival, la presidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre, Sandra Zaragoza, i l'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, acompanyats pels consellers comarcals Kilian Franch i Carlos Serra, han visitat avui el Servei d'Atenció Diürna de Deltebre, que es presta en unes dependències de l'Escola Sant Miquel.