Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre liquida el pressupost de 2016 amb un resultat positiu de 49.767 euros

El Consell Comarcal del Baix Ebre liquida el pressupost de 2016 amb un resultat positiu de 49.767 euros
El ple aprova la modificació de la plantilla de l'ens comarcal per crear la plaça d'arquitecte/a i enginyer/a superior
28/04/2017

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha liquidat el pressupost de l'exercici de 2016 amb un resultat pressupostari de 65.986,31 euros i amb un romanent de tresoreria de 49.767,54 euros, segons que ha informat el president de l'ens comarcal, Daniel Andreu, en la sessió plenària ordinària del mes d'abril que s'ha celebrat avui.

En la mateixa sessió, la Corporació ha aprovat un conveni de col·laboració amb la Fundació bancària La Caixa per finançar amb 20.000 euros el projecte Tiquet Fresc, un iniciativa comarcal que dóna cobertura a les necessitats bàsiques d'alimentació d'aquelles persones que es troben en el llindar de la pobresa. L'any 2016, el Tiquet Fresc va beneficiar un total de 409 famílies del Baix Ebre, amb una aportació econòmica de 41.050 euros.

Així mateix, també s’ha donat el vistiplau a la signatura d’un conveni de col·laboració amb Gas Natural Fenosa mitjançant el qual aquesta empresa aportarà 1.500 euros per dotar el premi a l’Emprenedoria del Baix Ebre 2017.

El ple també ha donat ha aprovat la modificació de la plantilla del Consell Comarcal amb l'objectiu de crear una plaça d'arquitecte/a i una altra d'enginyer/a superior per integrar-se en els serveis tècnics de la institució.

La Corporació també ha aprovat acceptar la revocació de les competències delegades per part de l'Ajuntament de Deltebre en matèria de gestió de residus. Així, a partir del dia 1 de juliol de 2017 el Consell Comarcal del Baix Ebre no exercirà les competències en matèria de gestió de residus al terme municipal de Deltebre. Prèviament, el plenari ha aprovat ratificar la presentació d'un recurs de  reposició a l'acord del ple de l'Ajuntament de Deltebre de licitació dels serveis de gestió de residus ja que les competències encara corresponen a l'ens comarcal.

El ple també s'ha adherit al manifest signat per les alcaldies dels municipis del delta de l'Ebre i les presidències dels consells comarcals dels Baix Ebre i Montsià i que proposa, entre altres punts, crear un front comú per reclamar solucions als greus problemes de regressió, subsidència, salinització i increment del nivell del mar que està patint des de ja fa anys el delta de l'Ebre, problemes que s'han fet encara més evidents durant els darrers temporals de llevant de desembre i gener.