Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre va tramitar 525.000 euros en ajuts a famílies en risc d’exclusió residencial el 2017

Roquetes ha estat el municipi del Baix Ebre que ha rebut més ajuts al lloguer d'habitatge.Imatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre va tramitar 525.000 euros en ajuts a famílies en risc d’exclusió residencial el 2017
L'Oficina Comarcal d'Habitatge va atendre l'any passat 3.650 visites o consultes, ja fos presencialment, per telèfon o per via telemàtica.
22/01/2018

L'Oficina Comarcal d'Habitatge del Baix Ebre va gestionar durant el 2017 un total de 525.000 euros en concepte d’ajuts a famílies de la comarca en risc d’exclusió residencial per garantir el seu dret a l’habitatge. El servei de borsa d'habitatge, que gestiona el Consell Comarcal del Baix Ebre, va incrementar l'any passat en un 23,30% els expedients d’ajuts al lloguer als municipis de la comarca (a excepció del de Tortosa, que disposa de borsa pròpia). L'Oficina Comarcal d'Habitatge va atendre durant aquest període 3.650 visites o consultes, ja fos presencialment, per telèfon o per via telemàtica.

De les 418 sol·licituds de prestacions per al pagament del lloguer tramitades, 116 van ser renovacions i 302 expedients de la convocatòria per a nous perceptors de 2017. Dels 418 expedients presentats, sumant les diferents línies de renovació i nous perceptors, 372 van comptar amb resolució favorable (89%). De mitjana, l’ajuda mensual per a les famílies s’ha situat en 123,53 euros.

Pel que fa a la distribució per municipis, Roquetes amb 121 resolucions favorables, va ser la població del Baix Ebre que més ajuts va rebre, seguida de l'Ametlla de Mar (83), Deltebre (63), l'Aldea (35) i l’Ampolla (19).

Durant el 2017 també es van presentar a l'Oficina Comarcal cinc sol·licituds de prestacions d’urgència especial per tal de no perdre l’habitatge, sigui per quotes de lloguer o per quotes d’hipoteca, de les quals dues han estat favorables i dues continuen pendents.

També en la línia d’adaptar-se a la realitat social i econòmica, des de 2014, el Consell Comarcal ofereix l’Ofideute, un servei d’intermediació voluntària entre deutors hipotecaris i les respectives entitats financeres amb l'objectiu d'arribar a un acord i evitar els desnonaments. Els casos d'Ofideute, per la seua complexitat i la durada dels tràmits, es poden tramitar entre uns mesos i més d'un any. Actualment, l'Oficina Comarcal d'Habitatge té en tràmit un total de sis expedients i cada vegada es registren més consultes.

L'Oficina Comarcal d'Habitatge del Baix Ebre gestiona diversos serveis competència de la Generalitat de Catalunya gràcies a un conveni signat amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, que es renova anualment.