Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal inicia el programa Joves per l’Ocupació que pretén formar i insertar laboralment 30 joves

El Consell Comarcal inicia el programa Joves per l’Ocupació que pretén formar i insertar laboralment 30 joves
Les accions formatives, subvencionades pel SOC, se centren en operacions bàsiques de restaurant i soldadura
14/03/2017

Quinze joves, entre 16 i 25 anys i en situació d'atur, han iniciat avui al Viver d'Empreses i Centre de Negocis Baix Ebre Innova el primer curs de formació dels dos previstos enguany en el programa Joves per l'Ocupació. Aquest programa, impulsat pel Consell Comarcal del Baix Ebre i subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) pretén a través de la formació incorporar els joves participants al món laboral amb unes mínimes garanties d'estabilitat.

Joves per l’Ocupació té una durada de 15 mesos i inclou una tutorització i acompanyament a la inserció laboral que combina tot un seguit d'accions destinades a donar suport i orientar, de manera individualitzada, a cada jove. A la vegada, el programa també inclou una prospecció d'empreses de la comarca que encaixin amb la formació realitzada per fomentar la possible contractació d'aquests joves.

En concret, el curs que s'ha iniciat aquest matí consta d'una acció formativa d'operacions bàsiques de restaurant i bar amb una durada de 270 hores i 40 més de pràctiques laborals en empresa. La propera setmana una altra quinzena de joves iniciaran a Tortosa, en el marc d'aquest mateix programa, un curs de soldadura.

Amb motiu de l'arrencada de la nova edició del programa Joves per l'Ocupació, el Consell Comarcal de Baix Ebre fa una crida als joves de la comarca a participar en aquesta iniciativa ocupacional. Per participar-hi, cal tenir entre 16 i 25 anys, no tenir ESO o, en el cas de tenir-lo, no haver continuat amb els estudis postobligatoris. En qualsevol cas, els joves han d'estar inscrits en el sistema de Garantia Juvenil. Els interessats en inscriure's a Joves per l'Ocupació ho poden fer-ho a través del web del Consell Comarcal del Baix Ebre.