Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal ja disposa dels terrenys de l'antic traçat del Carrilet per convertir-los en Via Verda

Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
El Consell Comarcal ja disposa dels terrenys de l'antic traçat del Carrilet per convertir-los en Via Verda
El tram té una longitud de 7,1 quilòmetres i és el comprès entre la rotonda de la C-42, prop de la bòbila d'Anguera, i el pont de l'AP-
12/05/2017

El Consell Comarcal del Baix Ebre i l'organisme públic Administrador de Infraestructuras Ferroviarias (ADIF) han signat avui un contracte d’arrendament dels terrenys de l'antic traçat del Carrilet de Tortosa a La Cava per promoure la creació d'una Via Verda per a ús cicloturístic.

El delegat de Patrimoni i Urbanisme d'Adif a Catalunya i Aragó, Juan Manuel de las Heras i el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Daniel Andreu, han signat el contracte en un acte que ha tingut lloc a l'àrea de lleure de Font de Quinto, per on passarà la futura Via Verda del Carrilet de la Cava.

El president comarcal ha destacat, un cop signat el contracte, la bona entesa entre administracions que permetrà dotar el Baix Ebre d'una infraestructura que beneficiarà el sector cicloturístic i facilitarà en un futur també la creació de llocs de treball. Per la seva banda, Juan Manuel de las Heras, ha explicat que Adif des d'un primer moment ha donat suport a la iniciativa del Consell Comarcal de recuperar l'antic traçat del Carrilet com a Via Verda per promoure el desenvolupament econòmic local.

El tram que es lloga, d’una longitud de 7,1 quilòmetres, és el comprès entre la rotonda de la C-42, prop de l'antiga bòbila d'Anguera, a Tortosa, i el pont de l'autopista AP-7, ja al terme municipal de l'Aldea, i afecta una superfície de 55.060 metres quadrats. La vigència de l'arrendament és de 20 anys i es podrà renovar per 10 anys més.  Amb aquest arrendament, la institució comarcal està ja en condicions, un cop obtingue el finançament necessari, d'executar el projecte de recuperació d'aquesta primera part de l'antic recorregut del Carrilet i enllaçar-la, a través de la Via Cicloturística (el tram comprès entre l'antiga bòbila d'Anguera i el Pont Roig), amb la Via Verda del Baix Ebre.

Aquesta línia, d’ample mètric i també coneguda com Lo Carrilet de la Cava o Carrilet del Delta de l'Ebre, va ser construïda i explotada inicialment per la companyia Ferrocarrils Econòmics (FESA) i posteriorment per FEVE, que se'n va fer càrrec l’any 1964 fins el tancament, el 1968.

Segons l’acord, el Consell Comarcal durà a terme, en un termini de 2 anys, les obres d’adequació de la Via Verda i la instal·lació de tres panells, situats a l’origen, en el punt mig i al final del traçat, que informaran els ciutadans del lloc físic on es troben, així com d’una breu història del tram que estan recorrent.