Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal posa a disposició de la comunitat educativa un nou catàleg amb 19 xerrades i tallers

Imatge
 
El Consell Comarcal posa a disposició de la comunitat educativa un nou catàleg amb 19 xerrades i tallers
'Coneix l'Arxiu Comarcal del Baix Ebre' permetrà als alumnes conèixer el patrimoni documental que conserva l'Arxiu Comarcal
28/11/2017

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Enric Roig, i el conseller comarcal d’Ensenyament, Ramon Brull, han presentat als responsables dels centres educatius i les associacions de mares i pares de la comarca el nou Catàleg d'Ensenyament del curs 2017/18. Es tracta d'una oferta formativa integrada per un  total de dinou xerrades i tallers adreçades a les AMPA i estudiants de Primària, ESO i Batxillerat, que impartiran tècnics de la institució comarcal durant el segon i tercer trimestre del curs escolar.

El contingut de les xerrades tracten diverses temàtiques, des de la preparació al món laboral (autoocupació, emprenedoria o com muntar un negoci) fins altres com l'acolliment familiar, el foment del consum responsable o la importància de reciclar, passant pel funcionament de les depuradores del Baix Ebre o el conceptes bàsic de protocol. En el catàleg s'han incorporat per aquest curs noves xerrades com la titulada 'Coneix l'Arxiu Comarcal del Baix Ebre', que permetrà als alumnes de tercer cicle de Primària i primer cicle d'ESO fer una aproximació al patrimoni documental que conserva l'Arxiu Comarcal i aprendre a consultar i trobar-hi informació a través d'un taller i una visita. Una altra novetat, també relacionada amb l'Arxiu Comarcal, és la xerrada 'Coneix la història del teu poble', que oferirà als escolars conèixer el patrimoni del seu municipi a partir de la documentació que conserva aquest centre arxivístic ubicat als Reials Col·legis de Tortosa.

El Catàleg manté un dels tallers que ha tingut més bona acollida en anteriors edicions és el que es titula 'Sigues conseller comarcal per un dia' en què els alumnes de segon i tercer cicle de primària o primer cicle d'ESO, en el decurs d'una visita a la seu del Consell Comarcal del Baix Ebre,  es converteixen per un dia en consellers comarcals amb l'objectiu de conèixer la importància de la institució comarcal des d'una vessant pràctica i teòrica.

Els col·legis i instituts del Baix Ebre interessats en els cursos i tallers d'aquest catàleg hauran de fer la corresponent petició a través de la seu electrònica del Consell Comarcal del Baix Ebre.

La reunió ha servit també per informar sobre l'estat de la tramitació dels ajuts individuals de menjador del curs 2017/18 i els nous criteris previstos per al curs 2018/19, i el conveni de col·laboració amb les AMPA per a la prestació del servei de menjador escolar.