Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal redactarà tres importants projectes hidràulics per al sanejament d’aigües residuals al Baix Ebre

Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
El Consell Comarcal redactarà tres importants projectes hidràulics per al sanejament d’aigües residuals al Baix Ebre
El COPATE assumirà el treball tècnic a desenvolupar, tot ampliant els serveis que presta actualment
26/05/2017

El Consell Comarcal del Baix Ebre, a través del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE), redactarà per primera vegada per encàrrec de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) els projectes de tres importants obres hidràuliques a la comarca: el projecte constructiu de l'Estació depuradora d'aigües residuals (EDAR) d'Aldover-Xerta, l'estudi d'alternatives de sanejament i depuració de les urbanitzacions del Nord de l'Ametlla de Mar i el nucli de l'Almadrava, i l'estudi d'ampliació de l'EDAR de Deltebre i millores del sanejament del municipi. El pressupost estimat per a la redacció d'aquests tres projectes, que finançarà íntegrament l'ACA, s'eleva a 175.000 euros i la direcció de l'estudi a 10.500.

La redacció d'aquests projectes es plasma en tres convenis de col·laboració que l'ACA i l'ens comarcal tenen previst signar properament. Fins ara la redacció i la construcció dels projectes relacionats amb les estacions depuradores anava a càrrec d'aquesta Agència que en cedia la gestió de l'explotació al Consell Comarcal. El ple de la Corporació comarcal ha aprovat avui en la sessió plenària ordinària de maig els tres convenis així com també ha acceptat la delegació de competències en matèria de sanejament  acordada pels ajuntaments d'Aldover i Xerta, un tràmit obligat per poder redactar i executar el projecte de l'EDAR que afecta a aquests municipis.

El conseller comarcal de Gestió ambiental i president del COPATE, Francesc Gas, ha remarcat que "per primera vegada el Consell Comarcal no només té un paper rellevant en l'explotació de les depuradores sinó que fa un pas endavant en la planificació i en la resolució de problemes de sanejament pendents". Segons Gas, "redactar els projectes des del territori i des de la proximitat als problemes dóna més garanties d'èxit, de rapidesa i també d'estalvi".

D'altra banda, el ple del Consell ha aprovat les bases per a l'elaboració de quatre borses de treball, en concret de psicòleg i educador, integrador i treballador social amb l'objectiu de cobrir els quatre llocs de treball que crearà la institució comarcal per desplegar el nou Servei d'Intervenció Socioeducativa (SIS) al Baix Ebre que promou el Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat. A més, també s'ha aprovat una cinquena borsa de treball de funcionari interí arquitecte.

El ple de la Corporació també ha aprovat les bases reguladores per a l'atorgament d'ajuts per assistència a llars d'infants corresponent al curs 2017/18 i els convenis a signar amb els ajuntaments de Deltebre i Roquetes per al manteniment dels centres oberts durant el període de vacances escolars, i el conveni a signar amb l'Institut Català de l'Acolliment i l'Adopció (ICAA) per al manteniment de la col·laboració amb la ICIF Terres de l'Ebre durant l'any 2017.

La Corporació comarcal també ha acordat signar un conveni amb l'Ajuntament de l'Aldea mitjançant el qual aquesta Administració local cedirà al Consell els terrenys on s'ha de construir la futura planta de transferència d'envasos.