Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Consultiu de la Dona divulga entre els escolars del Perelló la memòria històrica del treball de les dones

El Consell Consultiu de la Dona divulga entre els escolars del Perelló la memòria històrica del treball de les dones
La unitat didàctica amb què es basa aquesta iniciativa també inclou apartats dedicats a explicar què són les associacions de dones
18/05/2018

El Consell Consultiu de la Dona, òrgan de participació ciutadana del Consell Comarcal del Baix Ebre,  ha començat a divulgar entre els escolars de Primària de la comarca el contingut de l'exposició 'Més enllà del silenci. Oficis i dones rellevants del Baix Ebre', que reivindica el paper de la dona treballadora. 

La doctora en Pedagogia i delegada del Consell Consultiu, Rosa Queral, acompanyada per representants de l'Associació de dones Reina Blanca, ha explicat a alumnes de l'Escola Jaume II del Perelló la memòria històrica dels oficis i treballs de les dones del Baix Ebre, i especialment els de les dones que han estat rellevants en aquest municipi. La unitat didàctica amb què es basa aquesta iniciativa divulgativa, elaborada per Rosa Queral, també inclou apartats dedicats a explicar què són les associacions de dones i per a què serveixen, què és un Consell Consultiu de Dones o la història del 8 de març.

'Més enllà del silenci' és un interessant treball de recerca antropològica, impulsat pel Consell Comarcal del Baix Ebre, que es presenta en forma d'exposició amb fotografies antigues i descripcions d'oficis com les mineres de Benifallet, apedaçadores de xarxa de l'Ametlla de Mar, segadores d'alfals d'Aldover o les llatadores d'Alfara de Carles, els Reguers i Paüls, entre d'altres. L'exposició es va inaugurar a finals de 2016 amb motiu de la celebració del I Congrés de Dones del Baix Ebre i s'ha exposat fins ara onze poblacions de la comarca. Aquesta exposició també es pot visitar de manera virtual a través del web del Consell Comarcal www.baixebre.cat.