Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell del Baix Ebre amplia a tres els Premis Comarcals de Recerca i en dedica un al científic Innocent Paulí

Imatge
 
El Consell del Baix Ebre amplia a tres els Premis Comarcals de Recerca i en dedica un al científic Innocent Paulí
La convocatòria es fa extensiva també als alumnes de segon curs de cicles formatius de grau superior de la comarca
30/03/2017

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha ampliat a tres els Premis Comarcals de Recerca del Baix Ebre i fa extensible la participació, a més dels estudiants de segon de batxillerat, als alumnes de segon curs de cicles formatius de grau superior de la comarca. Aquestes són les principals novetats de la convocatòria 2017 d'aquests premis que convoca anualment l'ens comarcal amb l'objectiu d'impulsar la recerca i la investigació fora de l'àmbit universitari.

El nou guardó que es crea porta el nom del científic tortosí Innocent Paulí i distingirà el millor treball d'investigació en l'àmbit tecnològic. El premi Innocent Paulí s'afegeix als que es convoquen des de fa dotze anys:  el Pare Romanyà, que a partir d'ara se centrarà només en l'àmbit científic, i el Federico Pastor, en l'àmbit humanístic, social i artístic.

El científic Innocent Paulí (Tortosa, 1854 - Barcelona, 1921) va ser un químic, metge i fotògraf tortosí, autor juntament amb el doctor Jaume Ferran de la vacuna contra el còlera i de les primeres comunicacions telefòniques a gran distància entre Tarragona i Tortosa (1878). Expert electricista, va realitzar el primer enllumenat elèctric de la Feria de Sevilla (1883). A la vegada, el polifacètic científic va ser coautor de la posada en marxa del primer laboratori microbiològic a Espanya i impulsor d'una de les primeres indústries de plaques fotogràfiques.

Una altra de les novetats d'aquesta convocatòria és la distinció que es farà als tutors i als centres educatius dels alumnes premiats amb el lliurament d'un diploma de reconeixement. A més, als centres educatius s'impartiran xerrades sobre l'àmbit d'investigació del respectiu estudiant premiat.

El termini de presentació dels treballs finalitza el 12 de maig..