Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell dona suport a un projecte per protegir els espais d’interès patrimonial ubicats en finques privades

Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
El Consell dona suport a un projecte per protegir els espais d’interès patrimonial ubicats en finques privades
La iniciativa impulsada pel Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià compta amb un pressupost de 19.850 euros
25/05/2018

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat signar un conveni amb el Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià (BEMO) per impulsar el projecte estratègic denominat 'Custòdia per desenvolupament' amb l'objectiu d'identificar, catalogar i protegir, amb la implicació de municipis i entitats, els espais d'interès patrimonial ubicats en finques privades de les dues comarques. Aquest projecte compta amb un pressupost de 19.850 euros finançats en un 90 per cent per la Generalitat i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), i la resta pels consells comarcals del Baix Ebre i Montsià.

Aquesta iniciativa de salvaguarda contempla la creació d'un inventari d'espais d'interès natural i patrimonial susceptibles de ser custodiats, com a pas previ a futurs acords de protecció entre els propietaris particulars dels espais i les entitats de custòdia. Així mateix, també preveu la creació d'una pàgina web amb la finalitat de catalogar i fer difusió dels espais custodiats. 'Custòdia per Desenvolupament' també compta amb el suport del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (Copate) que és l'òrgan gestor principal de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l'Ebre.

El ple de la Corporació comarcal també ha aprovat la convocatòria del procés de selecció per a la formació d'una borsa de treball d'educador/a social i una altra de treballador/a familiar, i les bases reguladores dels ajuts per assistència a llars d'infants per al curs 2018/19. Així mateix, ha donat llum verda al conveni a signar amb la Fundació bancària la Caixa per al finançament del projecte de Tiquet Fresc corresponent a l'any 2018. Aquesta entitat aportarà 20.000 euros, que equival aproximadament al 50 per cent de la partida que la institució comarcal destina a aquests ajuts socials, dels quals es van beneficiar l'any passat 429 famílies del Baix Ebre.

En la mateixa sessió plenària s'ha aprovat el model de conveni per a la prestació del servei d'assistència informàtica als ajuntaments de la comarca. L'objectiu d'aquest conveni és millorar la gestió interna i la prestació de serveis que els ajuntaments ofereixen a la ciutadania mitjançant l'ús de les tecnologies de la informació i les comunicacions, i implementar els projectes de l'administració electrònica.