Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El parc eòlic de Pebesa iniciarà els tràmits per renovar els aerogeneradors

Imatge
 
El parc eòlic de Pebesa iniciarà els tràmits per renovar els aerogeneradors
El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, s'ha incorporat a la presidència del consell d'administració de la societat
31/10/2019

El consell d’administració del Parc Eòlic del Baix Ebre (Pebesa) ha acordat aquesta setmana iniciar els tràmits necessaris per a renovar els 25 aerogeneradors que després de gairebé vint-i-cinc anys en funcionament han quedat obsolets. Concretament Pebesa planteja substituir els aerogeneradors actuals per 2 de més grans amb una inversió de 4 milions d’euros. “Negociarem la compatibilitat de substituir els aerogeneradors que hi ha actualment per uns altres que generaran menys impacte visual i produiran més energia”, ha manifestat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre i de la societat Pebesa, Xavier Faura. La potència instal·lada al parc eòlic és de 4 megawatts.
També aquesta setmana ha tingut lloc junta general extraordinària de Pebesa, on s’ha oficialitzat el nomenament de Xavier Faura en representació del Consell Comarcal del Baix Ebre a la societat mercantil i de Joaquim Martorell en representació de l’Ajuntament de Tortosa. El consell d’administració de Pebesa està integrat per: Empresa de promoció i localització industrial de Catalunya SA (AVANÇSA), Enerfin Sociedad de Energia SL, Instituto para la Diversificación y Ahorro de Energía (IDAE), l’Ajuntament de Tortosa i el Consell Comarcal del Baix Ebre.
El parc eòlic de Pebesa, situat al mont denominat Buinaca i Fullola al terme municipal de Tortosa, es va inaugurar el 1995 i va ser el primer a entrar en funcionament a Catalunya.