Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre aprova una moció que reclama l’amnistia de les persones preses polítiques catalanes

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre aprova una moció que reclama l’amnistia de les persones preses polítiques catalanes
14/10/2019

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat aquest tarda, per unanimitat, una moció de l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis de resposta a la sentència del Tribunal Suprem i per demanar l’amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret d’autodeterminació. La sessió plenària s’ha convocat de manera urgent una vegada s’ha fet pública la sentència del Tribunal Suprem en relació amb el judici de l’1 d’octubre. La moció ha rebut els vots favorables dels consellers comarcals d’Esquerra, Junts per Catalunya i Movem. El representants del PSC i Ciutadans no han assistit al plenari.
Concretament, la moció manifesta el rebuig a la sentència condemnatòria emesa pel Tribunal Suprem; reclama la llibertat immediata dels presos i les preses polítiques i exigeix al govern de l’Estat que respecte la legitimitat de les persones escollides democràticament a les diferents institucions catalanes.
El text de la moció també expressa el compromís amb el dret d’autodeterminació i es reafirma en el caràcter pacífic i no violent del moviment independentista català. Finalment, el Consell Comarcal del Baix Ebre es compromet a treballar conjuntament amb el Parlament i el govern en una assemblea d’electes a favor dels drets polítics i la llibertat i s’adhereix a les mobilitzacions de rebuig a la sentència del Suprem, tant en l’àmbit nacional com internacional i convida la ciutadania a participar en totes les lluites compartides i pacífiques a favor dels drets i les llibertats.