Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

L’Obra Social ‘la Caixa’ destina 20.000 € al projecte Tiquet Fresc del Consell Comarcal del Baix Ebre

L’Obra Social ‘la Caixa’ destina 20.000 € al projecte Tiquet Fresc del Consell Comarcal del Baix Ebre
Aquesta iniciativa solidària va beneficiar l'any passat 409 famílies desafavorides de la comarca del Baix Ebre
09/05/2017

L'Obra Social “La Caixa” aportarà enguany 20.000 euros per finançar el 50 per cent del projecte Tiquet Fresc, que promou el Consell Comarcal del Baix Ebre per atendre les necessitats bàsiques d’alimentació de la població mes desfavorida de la comarca. La vicepresidenta de l'ens comarcal, Maria Beltran, i el director del Centre d’Institucions de CaixaBank a Catalunya, Joaquim Macià, han signat avui el conveni que regula aquesta col·laboració entre ambdues institucions.

La vicepresidenta comarcal i responsable de l'Àrea de Serveis Socials del Consell, Maria Beltran, ha agraït en nom de la institució la implicació i col·laboració de l’Obra Social “la Caixa” en aquesta iniciativa solidària destinada a les persones del Baix Ebre més castigades per la crisi econòmica. "Des de Serveis Socials atenem actualment persones que abans de la crisi no n'eren usuàries i gràcies a aquesta col·laboració de l'Obra Social 'la Caixa' podem arribar a més famílies", ha explicat la vicepresidenta.

Aquesta iniciativa solidària va beneficiar l'any passat 409 famílies del Baix Ebre, un 12,67 per cent més que al 2015. Per municipis, on es van atendre més famílies va ser a Deltebre (106), Roquetes (68), L’Ametlla de Mar (62), Camarles (43), l’Aldea (41) i l’Ampolla (38). L'àmbit d'actuació exclou Tortosa que compta amb els seus propis serveis socials.

Per la seva banda,  el director del Centre d’Institucions de CaixaBank a Catalunya, Joaquim Macià, ha remarcat que col·laboracions amb projectes solidaris com el del Tiquet Fresc són possibles gràcies als clients de l'entitat bancària. "Aquest és el quart any que col·laborem amb el Tiquet Fresc i estem convençuts que aquesta aliança entre el Consell Comarcal i l'Obra social 'la Caixa' ha contribuït molt a pal·liar les necessitats bàsiques de les persones més desafavorides del Baix Ebre", ha assenyalat.

El Tiquet Fresc és una iniciativa que permet complementar la dieta de les persones que es troben en el llindar de la pobresa amb productes frescos, per tal d’aconseguir una dieta equilibrada i saludable. El projecte compta amb cinc tiquets d'imports diferents segons el tipus d'aliment: peix (15€), carn (10€), làctics (10€), fruita i verdura (10€) i pa (7€). Aquesta iniciativa es finança amb l’aportació que hi fa el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat a través del Contracte Programa i a la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”. L’any passat es van destinar a aquest programa 41.050 euros.

Els destinataris d'aquests ajuts han d'acreditar que tenen dificultats per cobrir les seves necessitats bàsiques perquè no tenen ingressos o aquests són insuficients. Un cop feta la valoració, els Serveis Socials de l’ens comarcal determinen seguint criteris objectius l'ajut a concedir. Els tiquets es poden bescanviar en comerços de proximitat adherits al projecte. El 2016 n'hi van haver 64, tres més que l'any anterior.