Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Repsol aportarà 20.000€ per finançar el Servei de Transport Adaptat que presta el Consell Comarcal

Repsol aportarà 20.000€ per finançar el Servei de Transport Adaptat que presta el Consell Comarcal
El ple aprova el conveni amb l'empresa energètica i una subvenció per afavorir la inserció de 30 aturats a través del programa 30 Plus
28/09/2018

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat en la sessió plenària de setembre la signatura d'un conveni de col·laboració amb Repsol per al finançament del Servei de Transport Adaptat (TAD) que presta la institució comarcal. L'empresa energètica aportarà aquest 2018 un total de 20.000 euros, que contribuirà a sufragar el cost del servei finançat amb aportacions de la Generalitat, el Consell Comarcal i els propis usuaris. Des de l'any 2011, Repsol col·labora econòmicament cada exercici en aquesta iniciativa assistencial que beneficia més d'un centenar de persones a la comarca. 

El TAD és un servei que facilita el transport de persones amb mobilitat reduïda, discapacitades o amb grau de dependència als centres socials d’atenció especialitzada, preferentment de titularitat pública. Actualment aquest servei disposa de sis vehicles  i realitza un total de quatre rutes que atenen les demandes dels usuaris dels diversos municipis del Baix Ebre (a excepció de Tortosa).

En matèria d'ocupació, la Corporació comarcal ha ratificat la sol·licitud de subvenció a la Generalitat per a la contractació en pràctiques de cinc joves en atur (tres administratius i dos auxiliars administratius) beneficiaris del Programa de Garantia Juvenil. El ple també ha donat llum verda a una sol·licitud de subvenció per import de 127.672 euros per a renovar el Programa 30 Plus amb l'objectiu d'inserir al món laboral un total de 30 persones. El 30 Plus és un programa que pretén afavorir la inserció laboral de persones en situació d'atur majors de 30 anys i baix nivell formatiu, proporcionant-los, entre d'altres recursos, la formació i competències necessàries per ocupar un determinat lloc de treball.

El ple del Consell Comarcal també ha aprovat les bases reguladores i les convocatòries per a la creació d'una borsa de treball d'educador/a social i una altra d'empleats públics de nivell administratiu o auxiliar administratiu.

En relació a gestió ambiental, el plenari ha acceptat la delegació de competències en matèria de tractament de residus feta per l'Ajuntament de Deltebre, n'ha aprovat el conveni regulador i l'encàrrec de gestió al COPATE. També s'ha aprovat el cost dels serveis de recollida i tractament de residus aplicables als municipis de Deltebre i Tortosa, efectius a partir del dia 1 d'agost de 2018  i fins la data de finalització de la prestació transitòria sol·licitada per aquests dos ajuntaments.

En aquesta sessió, el conseller comarcal d'ERC i alcalde de Roquetes, Francesc Gas, ha presentat la seva renúncia al càrrec arran de la seva elecció com a diputat de la Diputació de Tarragona.

El ple també ha aprovat una moció presentada pel grup comarcal del PDeCAT sobre la falta d'imparcialitat del poder judicial espanyol en què es demana la dimissió del president del Consejo de General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes i que s'obri expedient als jutges que, a través d'un xat professional, van desqualificar amb insults dirigents independentistes. I una segona, per via d'urgència, presentada pel PDeCAT i ERC, que dona l'agraïment a totes les persones que van fer possible el referèndum de l'1-0, a la vegada que exigeix la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats, i un referèndum d'autodeterminació acordat. Les dues mocions han estat aprovades per tots els grups comarcals a excepció del PP i PSC, que s'han abstingut.