Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Treballs sobre la qualitat de l’aigua, la Cursa del Llop i com fer una cabina insonoritzada guanyen els premis Recerca

Les tres guanyadores dels premis Recerca del Baix Ebre 2018, amb representatns institucionals i patrocinador.Imatge
 
La guanyadora del premi Federico Pastor, Marina Colomé, al costat de la presidenta comarcal i el representant d'Aqualia.Imatge
 
La guanyadora del premi Pare Romanyà, Gaiané Ibrahim, al costat de la presidenta comarcal i el representant d'Aqualia.Imatge
 
La guanyadora del premi Innocent Paulí, Maria González, al costat de la presidenta comarcal i el representant d'Aqualia.Imatge
 
Premiada i finalistes del premi Federico Pastor, amb representants institucionals i patrocinador.Imatge
 
Premiada i finalista del premi Innocent Paulí, amb representants institucionals i patrocinador.Imatge
 
Premiada i finalistes del premi Pare Romanyà, amb representants institucionals i patrocinador.Imatge
 
Guanyadors i finalistes dels tres premis Recerca, al costat de representants institucionals i patrocinador.Imatge
 
Treballs sobre la qualitat de l’aigua, la Cursa del Llop i com fer una cabina insonoritzada guanyen els premis Recerca
Gaiané Ibrahim i Maria González, de l'INS Deltebre; i Marina Colomé, de l'INS Despuig de Tortosa, premiades en la tretzena convocatòria
10/07/2018

Les estudiants Gaiané Ibrahim i Maria González, de l'INS Deltebre; i Marina Colomé, de l'INS Cristòfol Despuig de Tortosa, han estat les guanyadores dels XIII Premis Recerca del Baix Ebre, que convoca anualment el Consell Comarcal per promoure la investigació entre els alumnes de segon curs de batxillerat i cicles formatius de grau superior de la comarca.

El treball titulat 'L'aigua és vida' de Gaiané Ibrahim Camps, estudiant de l'Institut de Deltebre, ha obtingut el premi Pare Romanyà, circumscrit a l'àmbit científic. Es tracta d'un estudi que determina la qualitat fisicoquímica de l'aigua de tres hàbitats del delta de l'Ebre: el riu, els Ullals de Baltasar i la llacuna de l'Encanyissada. Els finalistes d'aquest guardó han estat Joan Sentenac, de l'INS Deltebre, amb el treball 'El rastre sobre la sorra', i Maria Bel Salvadó, de l'INS Joaquín Bau, amb un estudi sobre l'arbrat de Tortosa.

L’estudiant Marina Colomé, de l'Institut Cristòfol Despuig, ha guanyat el premi Federico Pastor, emmarcat en l'àmbit humanístic, social i artístic, amb el treball titulat 'La cursa del llop (1993-2015): la cursa extrema de les Terres de l'Ebre’. L'autora ha recopilat, analitzat i resumit tota la informació d'aquesta cursa amb l'objectiu d'assegurar-ne la conservació i divulgació. Els finalistes del premi Federico Pastor han estat Deividas Ramonas, de l'INS Blanca d'Anjou del Perelló, amb l'estudi 'Combatents per la llibertat', i Paula Alcalà, de l'INS Deltebre, amb el treball 'Ells també tenen drets'.

El premi dedicat al científic tortosí Innocent Paulí, que distingeix el millor treball d'investigació en l'àmbit tecnològic, ha estat per Maria González Fabra, de l'INS Deltebre, amb el treball 'Construint silenci: disseny construcció i avaluació d'una cabina insonoritzada'. Aquesta estudiant ha fet un estudi per construir una cabina d'insonorització econòmica amb un resultat d'aïllament de decibels similar al de les cabines que es troben actualment al mercat. L'estudiant Maria Miralles Besalduch, de l'INS Cristòfol Despuig, ha estat finalista amb el treball titulat 'Tecnològicament biològic'.

En aquesta tretzena edició dels premis Recerca, que patrocina l'empresa Aqualia, s'han presentat un total de 11 treballs d'alumnes de  diversos instituts de la comarca. El jurat estava integrat per representants de les universitats, la Federació d'Associacions de Mares i Pares de Catalunya, l'Arxiu Comarcal del Baix Ebre i representants polítics del Consell Comarcal.

La presidenta del Consell Comarcal, Sandra Zaragoza, ha agraït l'esforç que han fet tots els alumnes que han participat en aquesta nova edició dels Premis Recerca, així com també el treball d'assessorament fet pels diferents tutors.

El conseller comarcal d'Ensenyament, Josep Codorniu, ha remarcat el prestigi que al cap de més d'una dècada han adquirit els premis Recerca. "Un prestigi que s'ha aconseguit gràcies al nostre sistema educatiu, avui amenaçat i perseguit per aquells que ni el valoren ni el volen, per això ens cal reivindicar l'Escola Catalana com a referent formatiu d'èxit", ha manifestat.

Per la seva part, el director de l'oficina d'Aqualia a Tarragona, Jordi Aguilera, ha agraït l'aposta que fa el Consell Comarcal pel jovent i el talent. "Col·laborem amb aquesta iniciativa perquè compartim el seu esperit: potenciar la recerca i la investigació en un moment primari de la formació dels joves, fora dels cercles universitaris; una aposta clara per les necessitats futures des d'un moment inicial", ha indicat.