Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Gastronomia

Marisc del Mediterrani Imatge
 
Rebosteria típica de TortosaImatge
 
Cireres de PaülsImatge
 
Caldereta de peixImatge
 
Mel del PerellóImatge
 
Torrons de XertaImatge
 
Jornada gastronòmica de la baldana a CamarlesImatge
 
Varietats de coc de la comarcaImatge
 
Paella típicaImatge
 
Tonyina roja de BalfegóImatge
 
La gastronomia de la comarca és rica i variadaImatge
 
Gastronomia
Per als paladars més exigents
Documents relacionats

El Baix Ebre, mosaic de contrastos (català)

Oberts al Baix Ebre (Català) (Castellà) (Anglès)

La variada orografia de la comarca alterna els productes de regadiu, amb la mar i la muntanya. En aquest sentit, la gastronomia del Baix Ebre és caracteritza per tenir com a principals ingredients els productes de “Quilòmetre 0”.

Al Baix Ebre podem degustar una gran varietat d’arrossos (DOP Arròs del delta de l’Ebre), així com diversos plats a base de peix i marisc, on hi destaquen, entre d’altres, els musclos, les ostres i les anguiles del delta de l’Ebre, i la tonyina de l’Ametlla de Mar.

Existeix, alhora, una gran varietat de carns com l’estofat de cabra i de porc senglar,  l’ànec a la brasa o les baldanes d’arròs. També cal mencionar una gran varietat de productes de l’horta i arbres fruiters com ara els cítrics i cirerers.  Altres productes característics de la comarca són l’oli d’oliva (DOP Baix Ebre-Montsià) i la mel al Perelló amb les varietats de mil flors, romer i taronger.

El territori ebrenc presenta una rebosteria variada basada amb la cuina tradicional que calma els paladars més exigents. En aquest cas, i entre molts altres, cal fer menció dels típics pastissets farcits amb cabell d’àngel, les garrofetes del papa, les coquetes de sagí, els torrons de Xerta, els cocs (de maçana, de brossat , de mel, borratxo), les capsetes, les paracotes, el panoli i les punyetes de Roquetes.