Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Senderisme pels GR

Senderisme pel Parc Natural dels Ports Imatge
 
Marques del GRImatge
 
GR-92 al seu pas per l'Ametlla de Mar Imatge
 
Senderisme pels GR
Esport i salut, una combinació perfecta
Documents relacionats

El Baix Ebre, mosaic de contrastos (Català)

Oberts al Baix Ebre (Català) (Castellà) (Anglès)

Més informació

Podeu consultar més informació a la pàgina web de la Unió Excursionista de Catalunya

La comarca del Baix Ebre també disposa de camins de gran recorregut (GR) que creuen el territori i que permeten combinar l’esport i la salut gaudint d’un entorn natural immillorable. En aquest cas, pel Baix Ebre creuen quatre camins de gran recorregut: GR 92, GR 7, GR 99 i GR 171.

GR 92

El GR 92, també conegut com a sender del Mediterrani, travessa tota Catalunya de nord a sud vorejant la costa de la Mar Mediterrània. Neix a Portbou a l’Alt Empordà, i arriba fins al Pont de l’Olivar a Ulldecona, comarca del Montsià.

El GR és un dels atractius de primer ordre de la comarca. El camí creua les poblacions de l’Ampolla, el Perelló i l’Ametlla de Mar, resseguint les seves platges i cales, i mostrant, d’aquesta manera, la costa ebrenca amb la seva màxima esplendor.

GR 7

El GR 7 és un sender de gran recorregut que parteix d'Andorra fins l'estret de Gibraltar. Té un recorregut que discorre paral•lel a la línia de costa de la Mediterrània, però allunyat de vora mar. El GR 7 recorre la comarca del Baix Ebre pel seu interior. En aquest sentit, el camí de gran recorregut travessa les poblacions de Benifallet i Paüls.

GR 99 Camí Natural de l'Ebre

El GR 99, també conegut com a Camí Natural de l’Ebre, té el seu origen a Fontibre i el seu punt final al nucli de Riumar, a la desembocadura del riu Ebre. El recorregut, que té més de 1.200 km i està dividit en 42 etapes, transcorre força paral•lel al riu i avança al llarg de set comunitats autònomes. Pel que fa a la comarca del Baix Ebre, aquest camí de gran recorregut creua els municipis de Benifallet, Xerta, Aldover, Roquetes, Tortosa i Deltebre.

Etapa 40 · Benifallet-Tortosa

Etapa 41 · Tortosa-Amposta

Etapa 42 · Amposta-Riumar

GR 171

El GR 171 és un sender de gran recorregut que creua part de la Catalunya interior naixent al Santuari de Pinós, a la comarca del Solsonès i finalitzant el seu tram al refugi de Caro, des d’on connecta amb el GR 7. A la comarca del Baix Ebre, el camí creua per Paüls i Alfara de Carles.