Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El president

Imatge
 
El president
Dades personals

Enric Roig va nàixer a Tortosa el 1961 i és arquitecte per l'Escola Tècnica de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya. Està casat i és pare de tres fills. Des de 1989 ha compaginat l'activitat com a arquitecte amb el treball a l'Administració Pública Local. Des de 2012 és regidor de l'Ajuntament de Tortosa i actualment ocupa la primera secretaria de l'Agrupació local del PSC a Tortosa.

Contacta amb el president!

Pots contactar amb el president mitjançant el següent formulari.

Discursos

Discurs d'investidura - 7 de juliol de 2017

Salutació

El 7 de juliol de 2017 vaig ser elegit nou president del Consell Comarcal del Baix Ebre, un càrrec que vaig assumir amb humilitat, responsabilitat i compromís, i amb l’honor de ser el primer socialista en fer-ho. Un canvi a la presidència de la institució fruit d'un acord de govern de progrés i d’esquerres, que vam establir entre els grups comarcals d’ERC i el PSC el 2015, per treballar per la comarca del Baix Ebre. 

Quan els indicadors diuen que la recuperació econòmica a les Terres de l’Ebre està arribant més tard que a la resta de Catalunya, que va a un ritme lent i per baix de la mitjana catalana; que continuem perdent població; que l’impacte econòmic del turisme no és suficient; i que la taxa d’atur i els índex de pobresa continuen sent molt preocupants, és quan més hem de treballar pel nostre territori.

El nostre compromís de govern ens porta a continuar treballant en diferents àrees des del consens i l’acord. Des de fa més de 25 anys tots els departaments del Consell Comarcal desenvolupen diàriament una important i diversa tasca, que dóna servei tant als ajuntaments com als ciutadans i ciutadanes de la comarca, assumint cada vegada més reptes i més competències. En aquests dos anys de govern s’han superat àmpliament els objectius que ens havíem marcat. En l’impuls de polítiques socials, en l’atenció a les persones, en la creació d'ocupació, en la promoció i activació econòmica, en el turisme sostenible, en la gestió ambiental i en la política institucional.

El Baix Ebre és una terra que s’ha construït amb l’esforç i el treball dels nostres avantpassats i gràcies a ells les noves generacions d’ebrencs i ebrenques podem fruir avui de llibertat, pau i desenvolupament. La nostra, és una història de lluita contra les adversitats. De superació. És una història d'esforç col·lectiu. En la que el treball de tots i totes ha servit per aixecar un territori mil·lenari.

Hem de treballar ben fort per no perdre tot allò que hem aconseguit. Hem de treballar per lluitar contra les injustícies. Hem de treballar per estar al costat dels ajuntaments i de la gent dels pobles de la nostra comarca. Perquè com deia, Carme Chacón, dona de fortes conviccions progressistes, “el futur és esforç i justícia social”.

Treball, treball i més treball, només així, amb aquest esforç diari, aconseguirem un futur millor i una societat més justa.

Rebeu una cordial salutació,

Enric Roig i Montagut
President del Consell Comarcal del Baix Ebre