Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Grup d’Acció Litoral de la Costa de l’Ebre (GALLCE)

Imatge
 
Grup d’Acció Litoral de la Costa de l’Ebre (GALLCE)
El president

El president del Grup d'Acció Litoral de la Costa de l'Ebre és el secretari de la Confraria de Pescadors de Deltebre, Pascual Chacón

Els grups d’acció local són entitats associatives legalment constituïdes per un col·lectiu equilibrat i representatiu d’agents econòmics i socials amb representació en el territori d’actuació. La seva finalitat es posar en funcionament un programa de desenvolupament territorial. En el cas del Grup d’Acció Litoral de la Costa de l’Ebre, el seu objecte són els municipis de la costa del Baix Ebre. D'aquesta manera, l’àmbit territorial d’actuació de l’associació és supracomarcal i inclou els municipis d’Alcanar, Sant Carles de la Ràpita, Sant Jaume d’Enveja, Deltebre, Amposta, l’Ampolla i l’Ametlla de Marc.

El Grup d’Acció Litoral de la Costa de l’Ebre té la finalitat de gestionar els ajuts del Fons Europeu de la Pesca (FEP) per tal de fomentar el desenvolupament de nous llocs de treball, mantenir la prosperitat econòmica i social de la zona inclosa dins de l’àmbit d’actuació, potenciar la qualitat ambiental costanera per mantenir el sector pesquer productiu i competitiu, promocionar activitats d’interès general de la comunitat, etc.

Durant aquests darrers 4 anys, el Grup d’Acció Litoral ha atorgat 927.641,51€ de subvenció entre els 62 projecte aprovats. Entre aquests destaquen, per exemple, el projecte Peix de Llotja, de l’Associació de la Confraria del Mar del Delta de l’Ebre, que vol promoure en el sector de la restauració l’adquisició directa de peix de llotja; i el projecte Taller de Peix, que té la finalitat d’apropar a les escoles els diferents tipus de peix, com cuinar-los i el funcionament de les subhastes a les confraries.

En qualsevol cas, els projectes aprovats s’engloben en quatre marcs d’actuació diferents: revalorització dels productes, diversificació econòmica, millora de la qualitat ambiental i cooperació nacional i internacional. En total, la suma dels 62 projectes subvencionats pel GAL han repercutit en 3 milions i mig d’euros d’inversió per al territori.