Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Accions 2014

Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Accions 2014
Mercat i operadors internacionals
Cens d'empreses agroalimentàries del Baix Ebre i del sector de la restauració

A partir d'aquest enllaç podràs consultar amb detall les empreses del sector agroalimentari i del sector de la restauració existents a la comarca del Baix Ebre

Dossier professional de productes turístics del Baix Ebre

Consulta el dossier a partir d'aquest enllaç: català, castellà, anglès i francès

Cens d'empreses de la restauració i agroalimentàries

Amb la finalitat de posar en valor el producte local, millorar-ne la seva difusió i disposar d’informació per tal de facilitar la seva comercialització, l’ens comarcal del Baix Ebre, en el marc de les accions Baix Ebre Avant, ha començat a recollir dades del sectors agroalimentari i de la restauració per tal de complementar un cens d’empreses.

Aquest cens permetrà disposar d’un cercador d’empreses que mostri, al proveïdor i client, el catàleg de productes que aquestes ofereixen. En aquesta línia, un dels objectius prioritaris es posar en relleu la qualitat del producte local i fomentar el consum del producte de km0. És per aquest motiu que aquesta base de dades, en el cas del sector de la restauració, només està oberta a tots aquells empresaris que, en l’elaboració dels seus plats, utilitzin productes agroalimentaris locals o de proximitat.

Els empresaris que vulguin formar part d’aquesta base de dades hauran d'emplenar el següents formularis (restauració) (agroalimentari) i el full d'adhesió (restauració) (agroalimentari). Aquest full s'ha d'enviar a l'adreça: baixebreavant@baixebre.cat

 

Seminaris BAIX EBRE AVANT!

Seminari Vull Exportar!
Seminari d’iniciació al comerç internacional i a l’exportació

En un context econòmic com l’actual, obrir-se o no als mercats internacionals pot ser la diferència entre l’èxit i el fracàs d’una empresa. L’objectiu principal del seminari és fomentar la internacionalització de les empreses agroalimentàries per tal d’ajudar-les a incrementar les seves vendes obrint nous canals de comercialització i nous segments de mercat. Per aconseguir aquest objectiu, es realitzaran sessions en grup i sessions individuals.

Creació de productes turístics
Seminari de suport a la creació i comercialització de producte turístic

El seminari neix amb la finalitat de donar resposta a la demanda deles empreses turístiques en el suport a la creació, comercialització i internacionalizació dels seus productes turístics, a través de seminaris de suport i assessorament individualitzat. Permetrà el disseny de productes turístics adequats a les característiques dels seus establiments i dirigits als mercats de demanda, nacionals i/o internacionals, per tal de potenciar la seva activitat turística.

Ponències del seminari turístic (sessió l'Ampolla)

Ponències del seminari turístic (Sessió l'Ametlla de Mar)

Millora de l’estratègia empresarial
Seminari per la millora de l’estratègia empresarial i comercial al sector agroalimentari

La finalitat principal del seminari és millorar les estratègies comercials del sector agroalimentari amb l’objectiu de proporcionar les eines que permetin millorar la seva estructura empresarial, el seu model de negoci, així com ajudar-les en la comercialització, comunicació i promoció.

 

Altres accions
En el transcurs de l'any, s’efectuaran intervencions en la línia d’enfortir la projecció turística del territori, per captar nous potencials clients, i per millorar la competitivitat i internacionalització de les empreses del sector. D’aquesta manera, l’ens comarcal impulsarà la identificació dels principals mercats internacionals (Espanya, França, Regne Unit, Alemanya, Holanda, Bèlgica, Rússia i Japó), els seus operadors i els seus sistemes de comercialització.

Alhora, i partint d’aquest estudi, es crearà un dossier professional per a la difusió internacional dels productes turístics comercialitzables que serveixi de presentació de la comarca i de les ofertes de les empreses més innovadores. El dossier s’elaborarà seguint els paràmetres dels operadors dels mercats europeus i estarà traduït al castellà, anglès i francès.

En relació amb l’àmbit agroalimentari, es durà a terme l’elaboració d’un cens d’empreses del sector al Baix Ebre i del sector de la restauració. Tot amb l’objectiu de disposar d’una eina de gestió d’informació que faciliti el contacte i l’accés a les empreses i que, a la vegada, serveixi com a eina de difusió i promoció dels seus productes.

El projecte també inclou l’assistència tècnica, l’assessorament i l’elaboració d’un document de bones pràctiques per a la gestió del nou Centre d’Innovació i Desenvolupament Turístic del Baix Ebre.