Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Accions 2013

Les jornades Baix Ebre Avant van acollir a més de 250 professionalsImatge
 
La taula rodona sobre la Biosfera va recollir opinions i experiències de diferents territorisImatge
 
Ada Parellada (esquerra) i Xavier Font (dreta) van posar en valor el producte local i la gastronomiaImatge
 
La clausura de les jornades Baix Ebre Avant va anar a càrrec del conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Germà Gordó.Imatge
 
Ada Parellada i Xavier Font van posar en valor el producte local i la gastronomiaImatge
 
Les jornades van comptar amb la participació de diferents empreses relacionades amb el sectorImatge
 
Accions 2013
Consulta els resultats dels estudis!
Ponències Jornades Baix Ebre Avant

En aquest espai us podreu descarregar les diferents presentacions de les conferències realitzades en el marc de les jornades Baix Ebre Avant:

Innovació i estratègia

Semproniana - (Ada Parellada)

Ponència Xavier Font

Reserva de la Biosfera

Ponència La Palma

Ponència Parc Natural del Montseny

Ponència Sierra de las Nieves

Seminari Turisme

Medaqua - (Genis Dalmau)

Pirinexus - (Marcel Alofra)

Inntravel - (Mariana Mier)

Tuna Tour Balfegó - (Pere Vicent)

Seminari Agroalimentari

Frescoop - (Alba Rojas)

Granja Luisiana - (Anna Gimenez)

 

Estudi dels sectors agroalimentari i turístic del Baix Ebre

La comarca del Baix Ebre pretén impulsar els sectors econòmics amb major potencial de creació d’ocupació. En aquest sentit,  i en el marc del projecte Treball a les 7 comarques, en el transcurs de l’any 2013 s’han portat a terme diverses accions encaminades a realitzar un diagnosi del sector turístic i agroalimentari, dos dels àmbits més rellevants dels territori.
D’aquesta manera, durant el primer any del projecte i entre d’altres accions, s’han realitzat estudis dels sectors agroalimentari i turístic del Baix Ebre per tal de copsar quines són les potencialitats del territori i esbrinar les necessitats de les empreses privades per tal que l’administració pugui ajudar a solventar-les. En el cas del sector turístic, s’han realitzat 50 entrevistes, d’una hora i mitja de durada, a empreses i sector públic. En relació amb el sector agroalimentari, s’han realitzat 46 entrevistes a empreses i agents representatius de la comarca.

 

Jornades "Baix Ebre avant, el futur del sectors turístic i agroalimentari"

Aquesta jornades, que es van emmarcar amb les accions per tal de dinamitzar els dos sectors esmentats amb anterioritat, van acollir a més de 250 professionals de les Terres de l'Ebre. En el transcurs del dia es van analitzar quins camins es poden seguir per posar en valor la riquesa dels productes locals i de la gastronomia, mitjançant estratègies turístiques innovadores i responsables.

Al llarg de la jornada es van presentar els resultats dels estudis, elaborats aquest any 2013 a partir d’entrevistes personals a empresaris i administracions, per potenciar els sectors turístic i agroalimentari. També es va realitzar una taula rodona per debatre experiències de gestió d’èxit de la denominació Reserva de la Biosfera amb la presència de representats de La Palma, Menorca, Montseny, Sierra de Las Nieves i la recent nomenada Terres de l’Ebre.

Amb la finalitat de posar en valor el producte local i la gastronomia es va comptar amb les ponències d’Ada Parellada, comunicadora gastronòmica, i Xavier Font, docent de la Leeds Metropolitan University.

Més tard, ja a la tarda, la jornada es va dividir en dos seminaris específics. Un que va mostrar estratègies per impulsar el turisme actiu en el qual van participar representants de Consorci de Vias Verdes de Girona i projecte PIRINEXUS, Inntravel, Medaqua i Tuna Tour. L’altre seminari va estudiar experiències innovadores en comercialització de productes agroalimentaris i va estar exposat per Frescoop SCCL, la Vall d’en Bas, restaurant Torreó de l’Indià i Granja Luisiana.

Més informació