Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal ofereix el servei IdCAT Mòbil a la ciutadania

Imatge
 
El Consell Comarcal ofereix el servei IdCAT Mòbil a la ciutadania

El Consell Comarcal del Baix Ebre posa a l'abast de la ciutadania l'idCAT Mòbil, un nou servei d'autentificació d'usuaris i signatura electrònica que permet, a través del dispositiu mòbil, realitzar tràmits en línia amb la institució comarcal i també amb la resta d'administracions i ens que integren el sector públic de Catalunya.

L’idCAT Mòbil és un sistema segur, gratuït i que no caduca en el temps. Tampoc no requereix la instal·lació de cap tipus de programari i no cal recordar cap contrasenya. A més, permet identificar-se i signar a través de qualsevol mòbil, tauleta o ordinador. Les signatures electròniques produïdes tenen valor legal i són adients per a tràmits amb un nivell de seguretat mitjà.

Les persones interessades en aconseguir l’idCAT Mòbil s’hi poden donar d’alta en menys d’un minut a través del web https://idcatmobil.seu.cat/ o presencialment a la seu del Consell Comarcal del Baix Ebre. Aquest servei s’adreça únicament a persones físiques majors de 16 anys que hauran d’identificar-se amb un document oficial (DNI, NIE, passaport o permís de residència).

Les dades que l’usuari lliura quan es dóna d’alta s’emmagatzemen al fitxer Seu electrònica de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, del qual n’és titular la Direcció General d’Atenció Ciutadana del Departament de la Presidència.

En l’alta al web, el ciutadà només ha d’informar de la seva data de naixement, del número de DNI i del codi de de barres de la Tarja Sanitària del CatSalut. Les dades són comprovades a l’instant en un procés d’identificació. A continuació, cal registrar el número de telèfon mòbil i l’adreça de correu electrònic.

Un cop la persona usuària s’ha registrat telemàticament a l’idCAT Mòbil, pot accedir a la seva carpeta personal o gestionar un tràmit a través d’un procés d’autenticació de les dades a través d’un sistema de validació de les identitats (VALid) que ofereix el Consorci Administració Oberta de Catalunya a les administracions públiques catalanes. Amb aquest sistema es garanteix la identitat dels usuaris i la confidencialitat de les dades intercanviades.

El sistema valida si la persona està donada d’alta al fitxer de la Seu electrònica de l’Administració de la Generalitat, verificant la informació facilitada (NIF i número de mòbil). Si l’operació de validació és correcta, s’envia un missatge al telèfon mòbil (SMS) amb una contrasenya d’un sol ús, que és vàlida durant 30 minuts.

Un cop validat, l’usuari ja pot accedir a la seva informació o tramitar utilitzant el sistema idCAT Mòbil, des de qualsevol ordinador, tauleta o mòbil.

Enllaços relacionats