Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Benvinguda de la presidència

Imatge
 
Benvinguda de la presidència
Dades personals

Xavier Faura Sanmartín va nàixer a Tortosa el 1964 i és advocat de professió. Compagina l'activitat professional amb la política des de les files d'Esquerra Republicana. El 2019 ha estat elegit president del Consell Comarcal del Baix Ebre. També és portaveu d'Esquerra-Tortosa Sí a l'Ajuntament de Tortosa. Ha estat degà del Col·legi d'Advocats de Tortosa (2016-2019).

Contacta amb el President

Pots contactar amb el president mitjançant el següent formulari.

Agenda

Consulta l'agenda institucional del president del Consell Comarcal del Baix Ebre 

El 15 de juliol de 2019 vaig ser elegit president del Consell Comarcal del Baix Ebre arran de l'acord de govern a què van arribar Esquerra Republicana de Catalunya-AM i Movem Terres de l'Ebre-EC-G. Un acord amb l'objectiu de garantir la governabilitat a l'ens comarcal, millorar la qualitat de vida de la ciutadania, dinamitzar econòmicament la comarca, evitar el despoblament i fer del Baix Ebre un referent en termes de sostenibilitat i ecologia.

Encetem una nova etapa que volem que sigui de consens polític. Tenim una majoria política que garanteix el suport a l'acció de govern, però amb això no n'hi ha prou, hi ha tot un seguit de temàtiques comunes a la majoria de municipis del Baix Ebre que necessiten amplis acords per ser abordats amb garanties. 

El Consell Comarcal ha de tenir la vocació de liderar la prestació de serveis que són comuns als diferents municipis, on la seua prestació mancomunada i en xarxa la fa més eficient i ho ha de fer de forma proactiva per tal de respondre al dinamisme dels canvis de la comarca. 

Finalment, us proposo que el Consell sigui el fòrum de debat on definim, entre tots i totes, el model de creixement que volem per al Baix Ebre.

 

Cordialment,

Xavier Faura
President del Consell Comarcal del Baix Ebre