Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

EMD Campredó

EMD Campredó
Església parroquial de Sant Joan Imatge
 
Gentilici: 
camprenodenc/a

Informació general

La població de Campredó, antigament barri i pedania de Tortosa, es va constituir el 2011 com a Entitat Municipal Descentralitzada.  Limita amb els termes municipals de Tortosa i l’Aldea.

S’hi van trobar restes de ceràmica ibèrica (feta al torn, amb representacions geomètriques) i de ceràmica romana, un molí de mà de tipus barquiforme i diverses sitges, algunes d’aquestes peces foren donades al Museu Arxiu de Tortosa. També s’han trobat sitges a l’esplanada de Soldevila . El fet ens indica la  presència dels íbers en aquesta zona al voltant dels segles VI o V ac. 

La proximitat al riu ha estat un factor decisiu per a l’origen i desenvolupament de Campredó que juntament amb la proximitat a la desembocadura del riu Ebre i a la ciutat de Tortosa, amb el seu passat històric destacable, la han complimentat.

Pel que fa al topònim Campredó, apareix aviat documentat, entre els segle XI I XII. El Diplomatari de la Catedral de Tortosa mostra informació en un pergamí dels seus calaixos sobre dominis territorials, concretament s’esmenta: Campredó, Tevizola, Bítem, Vimperçol i Coves de Naguillem  (Antoni Virgili, Diplomatari de la catedral de Tortosa, (1062-1193), 1997.

 

Característiques de l'EMD Campredó

· Economia

Pel que fa a l'agricultura, l'activitat es dedica al cultiu del cítric i oliveres, produint un oli de gran qualitat. També hi ha productes de l'horta.

 

Què visitar

Fires i Festes

Mestràlia. Fira de luthiers i constructors artesanals
Lloc: plaça de l’església
Quan: juny

Festivitat en honor als Patrons St.Jaume i St.Joan
Lloc: nucli urbà
Quan: juliol

Romiatge Ermita de Solicrú
Lloc: municipi
Quan: 1 de maig

· Calendari d’activitats i/o esdeveniments culturals i esportius

Cursa de les II Torres
Lloc: diferents indrets del municipi
Quan: gener

Curt-Redó. Mostra de curtmetratges
Lloc: diferents espais del municipi
Quan: juny

· Llocs d’interès

Sitges de Can Despax i Soldevila
Tombes antropomorfes del Rodeo
Làpida funerària “Julia Nymphidia”
Coves d’en Guillem
Restes Torre Soldevila
Runes ermita del Bon Viatge
Molí del Pom
Ermita de Solicrú
Llotja o Casa del Prat
Torres d’Ayuso i Font de Quinto

· Rutes

Al km.0 de la Via Verda de la Val de Zafan, ubicat al municipi de Tortosa, i en sentit sud, neix el nou carril cicloturista Camí Natural de Tortosa, l'Aldea, Deltebre que travessa entre els camps d'arrossars fins arribar a la desembocadura del riu Ebre. Aquesta ruta travessa pel terme municipal de Campreó amb un accès senyalitzat a la Torre.

Us proposem un itinerari cicloturista fins el Parc Natural del Delta de l'Ebre i si voleu anar direcció Tortosa podeu fer la Via Verda de la Val de Zafan i endinsar-vos al Parc Natural dels Ports, on descobrireu ponts, aqüeductes, túnels, antigues estacions reconstruïdes  com la d’ Aldover, amb servei de restauració,  Xerta, amb el Centre d'Interpretació del riu Ebre i Benifallet amb servei de restauració i allotjament i el riu Ebre com a eix vertebrador dels paisatges meravellosos de les nostres contrades.