Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre aprova la sol•licitud de subvenció per a la implantació del Centre d’Innovació i Desenvolupament Turístic del Baix Ebre

Imatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre aprova la sol•licitud de subvenció per a la implantació del Centre d’Innovació i Desenvolupament Turístic del Baix Ebre
17/12/2012

En el transcurs de la sessió plenària de l’ens comarcal, s’ha aprovat, per unanimitat, la sol•licitud de subvenció dels fons FEADER per a dur a terme la construcció i implantació del Centre d’Innovació i Desenvolupament Turístic del Baix Ebre, que s’ubicaria al municipi de Deltebre.

Segons el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, aquest projecte permetria “realitzar formació ocupacional en l’àmbit del turisme, realitzar un hotel d’entitats turístiques a la comarca del Baix Ebre i un espai de museïtzació dinàmic i estàtic per a què es pugui conèixer la comarca d’una forma diferent i innovadora: I, alhora, comptaria amb un punt d’atenció personalitzada al visitant de la comarca”.
L’execució d’aquest nou centre, que tindria un cost d’uns 780.000€, dependrà de la resolució del fons FEADER.

Proposició escola en català

Al llarg del plenari també s’ha aprovat una proposició dels grups comarcals de CiU, ERC i PSC de pronunciament en defensa de l’escola en català. Aquesta mostra un rebuig rotund a l’esborrany de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOCME) que vol aprovar el ministeri i, al mateix temps, dóna un suport clar a la Generalitat de Catalunya i al Departament d’Ensenyament en la defensa de les competències educatives de Catalunya i el seu model lingüístic.
Aquesta proposició ha estat aprovada amb els vots favorables de CIU, ERC i PSC i amb l’abstenció del grup comarcal del PP.

Ajut 7 comarques

El ple de l’ens comarcal també ha aprovat, per unanimitat, la ratificació de la sol•licitud de subvenció de projectes encaminats a la promoció econòmica de la comarca, en l’àmbit del turisme i agroalimentari, en el marc del programa 7 comarques per import de 80.000 €.