Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

La Casa d’Oficis del Consell Comarcal del Baix Ebre clou la seva tasca de formació laboral

Imatge
 
La Casa d’Oficis del Consell Comarcal del Baix Ebre clou la seva tasca de formació laboral
17/10/2011

Aquest matí s’ha celebrat l’entrega de diplomes de la primera Casa d’Oficis que acull el Consell Comarcal del Baix Ebre. L’acte, en el qual han assistit el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, la directora dels serveis territorials d’Empresa i Ocupació, Mercè Miralles, i el conseller comarcal de Dinamització Econòmica, Xavier Royo, ha servit de reconeixement per a tots els alumnes que han participat en la Casa d’Oficis.

Al llarg de tot aquest any, s’ha impartit el curs de Xerojardineria, o sigui, jardineria especialitzada amb pocs recursos hídrics. Un curs que per al president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, té “la missió d’augmentar les capacitats competencials dels alumnes per tal de facilitar la seva inserció laboral”. Soler, ha agraït la tasca realitzada pels alumnes al Consell Comarcal, al Viver d’Empreses i a la Via Verda.

Paral•lelament, el president del Consell Comarcal ha destacat que una de les màximes prioritats de l’ens comarcal és dinamitzar l’economia mitjançant polítiques de promoció econòmica. Per aquest motiu, Soler ha remarcat que “la Casa d’Oficis compleix exactament amb aquest objectiu ja que aposta per la formació, com a eix principal, per així poder entrar amb més garanties al mercat laboral”.

Per la seva banda, la directora dels serveis territorials d’Empresa i Ocupació, Mercè Miralles, ha destacat “la funció per a la comunitat que ha realitzat la Casa d’Oficis”. Alhora, Miralles, ha subratllat “la tasca primordial que realitza la Casa d’Oficis potenciant la formació i l’aprenentatge d’un ofici”.

El curs de Xerojardineria ha comptat amb la participació de 10 alumnes, menors de 25 anys, en situació de desocupació i s’ha dividit amb dues fases. La primera fase, amb una durada de 6 mesos, s’ha centrat amb la formació. Una formació que ha estat impartida per un professor i un auxiliar administratiu.

La segon fase, també de 6 mesos, ha estat teorico-pràctica. Així els alumnes han pogut posar en pràctica tot allò que han après al llarg de les sessions teòriques. Els participants han realitzat les seves pràctiques al Consell Comarcal del Baix Ebre, al Viver d’Empreses i a la Via Verda.