Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

La cooperativa Enllaç de l’Ebre i l’empresa JDE guanyen el Premi Emprenedoria 2020

Imatge
 
Premi Emprenedoria 2020. JDEImatge
 
Premi Emprenedoria 2020. JDEImatge
 
Premi Emprenedoria 2020. Enllaç de l'EbreImatge
 
Accèssit Premi Emprenedoria 2020. DeltafoodImatge
 
Accèssit Premi Emprenedoria 2020. Njoy CataloniaImatge
 
Premi Solidaritat. Club Esportiu de Futbol AvatarsImatge
 
Premi Jove. Atzavara ArrelsImatge
 
Premi Jove. AcércalesImatge
 
Premi Fotografia. Categoria Absoluta. Francesc LuqueImatge
 
Premi Fotografia. Categoria Gent Gran. Raimon VenturaImatge
 
Premi Recerca. Premi Pare Romanyà, àmbit científic: Sofia de AndradeImatge
 
Premi Recerca. Premi Federico Pastor, àmbit humanístic-social-artístic:Teresa Folqué Imatge
 
Premi Recerca. Premi Innocent Paulí, àmbit tecnològic: Roger FranchImatge
 
Premis Recerca 2020Imatge
 
Premi Fotografia 2020Imatge
 
La cooperativa Enllaç de l’Ebre i l’empresa JDE guanyen el Premi Emprenedoria 2020
22/12/2020

Un projecte cooperativista de productors, elaboradors, consumidors i voluntaris per fomentar la comercialització i la distribució de productes agroalimentaris del territori conegut com Enllaç de l’Ebre i l’empresa JDE, formada per quatre joves, que treballa en la creació d’una aplicació que permetrà agilitzar les comandes dels clients en bars i restaurants, han guanyat el Premi Emprenedoria 2020.

El jurat del premi, que convoca el Consell Comarcal del Baix Ebre i patrocina l’empresa Acciona, ha decidit en aquesta edició atorgar-lo ex aequo, de manera que els guardonats rebran 750 euros i la cessió durant un any dels espais comuns del Viver d’Empreses i Centre de Negocis Baix Ebre Innova, així com l’assessorament tècnic i suport logístic dels tècnics del Viver.

En aquesta edició dels Premis Baix Ebre, el Consell Comarcal no ha pogut celebrar l’acte de lliurament de premis per les restriccions decretades per frenar la propagació de la Covid-19 i aquesta tarda ha entregat els premis de forma individual a cadascun dels premiats. “Vivim un any atípic, un any difícil que no ens ha permès gaudir de l’acte de lliurament dels Premis Baix Ebre, però el realment important és la feina que fan tots i totes les participants que des de diferents àmbits contribueixen a dinamitzar i cohesionar la comarca”, ha dit el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.

També s’han lliurat dos accèssits del Premi Emprenedoria a Deltafood, una plataforma en línia dedicada al repartiment de menjar a domicili i a Njoy Catalonia, una botiga virtual turística.

Pel que fa al Premi Solidaritat, ha estat pel Club Esportiu Futbol Avatars per la realització d’un torneig de futbol per a xiquets i xiquetes d’entre 8 i 10 anys, amb l’objectiu de recollir beneficis per a la investigació contra el càncer infantil, uns beneficis destinats a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. El Premi Solidaritat té una dotació de 1.500 euros i també és patrocinat per l’empresa Acciona.

Quant al Premi Jove, enguany es van convocar dues modalitats, una de les quals específica per projectes desenvolupats amb motiu de la Covid-19. I en aquesta modalitat han estat distingits un grup de joves pel projecte ‘Acércales’, una iniciativa per permetre la comunicació entre les persones aïllades als hospitals, que no disposaven de dispositius electrònics, i els seus familiars.  Pel que fa a l’altra modalitat del premi, se l’ha emportat l’associació Atzavara-Arrels pel projecte ‘Les Imparables’, per implicar el jovent en la construcció d’una societat igualitària entre homes i dones. Tots dos premis tenen una dotació econòmica de 750 euros i es convoquen amb la col·laboració de la direcció general de Joventut.

En el cas del Premi de Fotografia, en anteriors edicions es dirigia exclusivament a la gent gran de la comarca, però en aquesta edició s’ha ampliat i el premi distingeix dues categories: Absoluta i Gent Gran. Pel que fa al guanyador en la categoria Absoluta ha estat Francesc Luque, amb l’obra ‘Font de vida, els ralls del Delta’, mentre que en la categoria Gent Gran, el guanyador ha estat Raimon Ventura, amb el treball fotogràfic ‘Naixement i mort’.

Finalment, els guanyadors dels Premis Recerca 2020, destinats a impulsar la investigació entre els alumnes de batxillerat i de cicles formatius de grau superior de la comarca, han estat: Sofia de Andrade, de l’institut de Roquetes amb el treball ‘El gran cremat: un problema d’ignorància’ (Premi Pare Romanyà, àmbit científic); Teresa Folqué, institut de Roquetes, amb un treball sobre els nens robats a l’estat espanyol durant el segle XX (Premi Federico Pastor, àmbit humanístic-social-artístic) i Roger Franch, de l’institut de Deltebre, amb un treball dedicat a la sonoritat i el temps de reverberació (Premi Innocent Paulí, àmbit tecnològic). Cadascuna de les modalitats té una dotació econòmica de 500 euros.

Els premis s’han entregat de forma individual al saló de plens del Consell Comarcal del Baix Ebre amb la presència del president del Consell Comarcal, Xavier Faura; el vicepresident del Consell, Jordi Jordan; els portaveus dels grups comarcals d’Esquerra, Laura Fabra; del PSC, Mercè Pedret i de Ciutadans, Sebastià Castañeda; el coordinador territorial de Joventut, Joan Barberà i el representant d’Acciona, empresa patrocinadora, Antonio del Pozo.