Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

La Trobada Comarcal d'Associacions de Dones del Baix Ebre aplega més de 200 participants

Imatge
 
Imatge
 
Lliurament trofeu a l'Associació de Dones de Roquetes pels 25 anysImatge
 
Lliurament trofeu a l'Associació de Dones Reina Blanca del Perelló pels 25 anysImatge
 
Lliurament trofeu a l'Associació de Dones Meravelles de Benifallet pels 25 anysImatge
 
Lliurament trofeu a l'Associació de Dones de Jesús pels 25 anysImatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
La Trobada Comarcal d'Associacions de Dones del Baix Ebre aplega més de 200 participants
06/11/2022

La Trobada Comarcal d'Associacions de Dones del Baix Ebre va aplegar dissabte més de 200 participants en el cor del Delta. El Consell Comarcal del Baix Ebre ha reprès l'organització de la trobada d'enguany, aturada en les anteriors edicions per la pandèmia de la Covid-19, i va comptar amb l'assistència de representants d'una dotzena d'entitats de la comarca, en un programa d'actes que es va desenvolupar entre Camarles i Deltebre i en què es va homenatjar les associacions de dones de Benifallet, Roquetes, Jesús i el Perelló pels seus 25 anys de trajectòria.

La Trobada Comarcal de Dones va iniciar-se a la sala d'actes del viver d'empreses de Camarles, on va tenir lloc l'actuació de l'actriu i narradora Jordina Biosca i on es va instal·lar l'exposició 'Dones amb nom propi de les Terres de l'Ebre', produïda per l'Institut Català de les Dones i dedicada a 12 dones ebrenques que són referents en diferents camps. "Encara avui en dia hem de reivindicar l'aportació cultural, social i econòmica de les dones a la nostra societat", va dir el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.

També va participar en la trobada la coordinadora d'Igualtat i Feminismes a les Terres de l'Ebre, Mar Lleixà; la consellera comarcal de Serveis Socials, Laura Fabra; la delegada del Consell Consultiu de les Dones, Vanessa Callau i alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores de la comarca. "Els drets de les dones encara no estan plenament garantits i en una jornada com la d'avui cal reivindicar-los", va dir Fabra.

Procés participatiu
Durant la jornada, es va organitzar un procés participatiu en què les dones van determinar quins són els seus principals temes d'interès. En aquest sentit, després de recollir les diferents propostes, es va concloure que els temes que més preocupen les dones són: la salut, l'educació, la conciliació, el treball i la violència de gènere.

Finalment, la trobada va acabar amb les actuacions de la Colla Sardanista i de Jotes de Deltebre; la rondalla dels 3 cantadors i el Dj Ra Ül-Team.