Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Ares Lleixà i Núria Lorenzo, dels instituts Dertosa i Roquetes, guanyadores dels Premis Recerca 2022 del Consell Comarcal del Baix Ebre

Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Guanyadora i finalistes del Premi Pare Romanyà i Innocent PaulíImatge
 
Guanyadora del Premi Federico PastorImatge
 
Júlia Reverté, de l'institut Deltebre, finalista del Premi Pare RomanyàImatge
 
Ariadna Li Cerrillo, de l'institut de Deltebre, finalista del Premi Pare RomanyàImatge
 
Núria Lorenzo, de l'institut de Roquetes, guanyadora del Premi Pare RomanyàImatge
 
L'institut de Roquetes recull el trofeu i diploma de la finalista del Premi Federico Pastor, Yassamine AstaffImatge
 
L'institut de Roquetes recull el trofeu i diploma de la finalista del Premi Federico Pastor, Hafida Hassan KhaffouImatge
 
Ares Lleixà, de l'institut Dertosa, guanyadora del Premi Federico PastorImatge
 
L'actuació del músic tortosí David Espinós va tancar l'acte de lliurament de premisImatge
 
Ares Lleixà i Núria Lorenzo, dels instituts Dertosa i Roquetes, guanyadores dels Premis Recerca 2022 del Consell Comarcal del Baix Ebre
25/07/2022

Les estudiants Ares Lleixà Gisbert, de l'institut Dertosa i Núria Lorenzo Casadó, de l'institut Roquetes han estat les guanyadores dels Premis Recerca 2022, que convoca anualment el Consell Comarcal del Baix Ebre per promoure la investigació entre els alumnes de segon curs de batxillerat i cicles formatius de grau superior de la comarca. Avui s'han lliurat els premis i diplomes als guanyadors i finalistes d'aquesta convocatòria, en un acte que ha tingut lloc al Saló de Plens del Consell Comarcal del Baix Ebre.

El treball titulat 'Aproximació a la vida quotidiana i activitats econòmiques del Port durant el segle XX' de l'alumna Ares Lleixà Gisbert, de l'institut Dertosa, ha guanyat el Premi Federico Pastor, àmbit humanístic, social i artístic, amb una investigació sobre com es vivia i quines feines es desenvolupaven al massís del Port durant el segle XX, bona part de les quals han desaparegut per deixar pas al turisme. Lleixà ha rebut un premi de 750 euros i un trofeu, també s'ha entregat un diploma a l'institut Dertosa.

Pel que fa als finalistes del Premi Federico Pastor han estat Yassamine Astaff Ramouch de l'institut de Roquetes, amb el treball 'La RSC a strategy or the hope for future generations' que tracta sobre com les empreses implementen la responsabilitat social corporativa i Hafida Hassan Khaffou, de l'institut de Roquetes, amb un treball dedicat a la història i la llengua amazic.

Enguany el premi Innocent Paulí, àmbit tecnològic, ha rebut un únic participant i el premi s'ha ajuntat amb el Pare Romanyà, àmbit científic. La guanyadora ha estat Núria Lorenzo Casadó, de l'institut de Roquetes, amb el treball 'La cuina molecular'. Un treball que relaciona la química amb la cuina de manera entenedora i explica els processos químics que tenen lloc al cuinar. Lorenzo ha rebut un premi de 750 euros i un trofeu, també s'ha entregat un diploma a l'institut de Roquetes.

Quant als finalistes en l'àmbit científic-tecnològic han estat: Júlia Reverté, de l'institut de Deltebre amb el treball 'Una llavor plena de vida' que analitza quines són les varietats d'arròs més productives i Ariadna Li Cerrillo, també de l'institut Deltebre amb el treball 'La papallona ferida', que compara la visió de la medicina tradicional amb la visió holística i integrada del càncer d'úter.

En aquesta dissetena edició dels premis Recerca, que patrocina l'empresa Acciona, s'han presentat un total de 10 treballs d'alumnes de diversos instituts de la comarca. El jurat estava integrat per diversos representants de la comunitat educativa i el conseller comarcal d'Ensenyament, David Poy.

A l'acte de lliurament dels Premis Comarcals Recerca hi ha assistit el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura; la representant d'Acciona, Helena Villagrasa i el conseller comarcal d'Ensenyament, David Poy, entre altres autoritats.

El president del Consell Comarcal i el conseller comarcal d'Ensenyament han agraït la participació tant dels alumnes com dels centres educatius, així com el patrocini dels premis per part de l'empresa Acciona. "Un any més hem constatat la qualitat dels treballs de recerca de l'alumnat del Baix Ebre, des del Consell Comarcal continuarem potenciant la investigació per part dels joves amb la convocatòria d'aquests premis", ha assenyalat Faura.

L'acte ha finalitzat amb l'actuació del músic tortosí David Espinós.