Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

La comarca

La comarca

La comarca del Baix Ebre presenta unes característiques singulars que la defineixen i la diferencien de la resta de comarques. Un mosaic de contrastos originat a partir de tres elements naturals que donen vida als més de 900km2 de territori: el riu, la mar i la muntanya. Aquest mosaic de contrastos permet jugar amb el paisatge i decorar cada zona i cada municipi amb un color i una olor especial.

A la comarca del Baix Ebre, trobem amb el Parc Natural del Delta de l’Ebre i el Parc Natural dels Ports el seu punt àlgid i esplendorós de màxima expressió. Dos punts de referència vertebrats sota l’element més rellevant i més preuat de la comarca: el riu Ebre. L'Ebre, nascut a les muntanyes de Reïnosa, creà el Delta i amb ell, es va crear un dels paisatges més fascinants de tota Catalunya.

La puresa i esperança del Riu Ebre acompanya aquest paisatge de contrastos que transforma la realitat de cada un dels 14 municipis que agrupen la comarca del Baix Ebre (Tortosa, Deltebre, l’Ampolla, L’Ametlla de Mar, Roquetes, Camarles, l’Aldea, el Perelló, Tivenys, Paüls, Alfara de Carles, Aldover, Xerta i Benifallet) i a les tres entitats municipals descentralitzades (Jesús, Bítem i Campredó).

Un paisatge que defineix una comarca especial i diferent, i que fa de la seva història i de les seves característiques singulars un punt de trobada únic i meravellós per a totes les persones. Un mosaic de contrastos que, sens dubte, s’ha de conèixer.