Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Comencen els cursos de director i monitor de lleure que el Consell Comarcal del Baix Ebre imparteix en línia

Imatge
 
Comencen els cursos de director i monitor de lleure que el Consell Comarcal del Baix Ebre imparteix en línia
30/11/2021

Un total de 25 alumnes participen en la formació d’educació en el lleure, curs de director i de monitor, que el Consell Comarcal del Baix Ebre ha començat a impartir en línia de forma excepcional per la pandèmia de la Covid-19. El conseller comarcal de Joventut, David Poy, ha fet la inauguració dels cursos que s’organitzen amb la col·laboració de l’Escola de l’Esplai de Tortosa, en el cas del de director, i de la Fundació Gentis en el cas del curs de monitor.

Concretament, un total de 15 alumnes s’han inscrit al curs de director, una formació que permet l’obtenció del títol de director/a en activitats de lleure infantil i juvenil i s’emmarca dins la normativa de la Generalitat. El curs inclou 40 hores lectives, 160 de treball autònom i 120 hores pràctiques i s’allargarà fins al 30 de desembre.

Pel que fa al curs de monitor/a, té lloc els dijous i divendres a la tarda i el cap de setmana en horari de matí i tarda. La formació lectiva és d’un total de 150 hores i a més de la formació teòrica s’han de dur a terme 160 hores de pràctiques. En aquest cas, hi participen una desena d’alumnes de forma telemàtica i el curs finalitzarà el 19 de desembre.

Aquesta formació permet l’obtenció del diploma de monitor o monitora d'activitats d'educació en el lleure infantil i juvenil i s’emmarca dins la normativa de la Generalitat de Catalunya, que regula l’accés a les titulacions exigides per a desenvolupar activitats amb menors de 18 anys (campus, campaments, casals, colònies, camps de treball, activitats extraescolars, etc.).