Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Comunicat de resposta a la petició de Corembe

Imatge
 
Comunicat de resposta a la petició de Corembe
07/03/2022

En relació amb la petició del Col·lectiu per la Reinterpretació del Monument a la Batalla de l'Ebre sobre l'inventari d'espais de la Guerra Civil al Baix Ebre el Consell Comarcal del Baix Ebre vol manifestar:

- El Consell Comarcal del Baix Ebre va encarregar l'inventari dels espais històrics de la Guerra Civil a l'empresa Terra Enllà, experta en temes de memòria democràtica. Els autors de l'estudi, l'historiador i periodista Andreu Caralt i l'antropòloga Maite Hernàndez van decidir quins eren els elements que incloïen a les 193 fitxes, amb l'objectiu fixat de disposar d'una eina per a la possible preservació i senyalització dels elements inventariats per a usos culturals, educatius i turístics. Una eina útil sobretot pels municipis petits.

- L'inventari és d'espais de la Guerra Civil, és a dir, el període comprès entre el 1936 i el 1939, per tant, és obvi que no pot incorporar un element inaugurat el 1966. Un element que ja està inclòs en el catàleg de símbols franquistes.

- L'inventari d'espais històrics de la Guerra Civil inclou la pilastra de l'antic pont de la Cinta, una infraestructura que va ser derruïda l'abril de 1938. En aquesta fitxa, s'especifica que sobre la pilastra hi ha emplaçat el monument de la Batalla de l'Ebre.