Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Dos alumnes de l’Institut Joaquín Bau de Tortosa guanyen els XI Premis de Recerca del Baix Ebre

Els dos estudiants premiats, amb consellers comarcals del Baix Ebre.Imatge
 
Estudiants premiats i finalistes, amb consellers comarcals del Baix Ebre.Imatge
 
Oriol Subirats, premi Pare Romanyà 2016, al costat dels consellers Enric Roig i Tere Forés.Imatge
 
Maria Marra-López, de l'INS Joaquín Bau, finalista del premi Pare Romanyà.Imatge
 
Gerard Ardit, de l'INS Deltebre, finalista del premi Pare Romanyà.Imatge
 
Laura Castell, de l'INS Bau, premi Federico Pastor 2016, al costat del conseller Enric Roig.Imatge
 
Josep Adrià Gil, de l'INS Roquetes, finalista del premi Federico Pastor.Imatge
 
Irene López, de l'INS Joaquín Bau, finalista del premi Federico Pastor.Imatge
 
L'acte de lliurament dels premis ha tingut lloc al Saló de Plens del Consell Comarcal.Imatge
 
Dos alumnes de l’Institut Joaquín Bau de Tortosa guanyen els XI Premis de Recerca del Baix Ebre
Al premis Pare Romanyà i Federico Pastor optaven enguany un total de 13 treballs
22/06/2016

Els estudiants de l'Institut Joaquín Bau de Tortosa, Laura Castell i Oriol Subirats, han estat els guanyadors dels XI Premis de Recerca del Baix Ebre, que convoca anualment el Consell Comarcal per promoure la investigació entre els alumnes dels instituts de batxillerat de la comarca.

Laura Castell, amb un treball de divulgació turística titulat '52x52', ha obtingut el Premi Federico Pastor, emmarcat en l'àmbit humanístic, social i artístic. Aprofitant la coincidència que 52 és el número de municipis que hi ha a les Terres de l'Ebre i que també és el de setmanes que té un any, el treball proposa conèixer els atractius de totes les localitats ebrenques al llarg 52 caps de setmana, amb el suport d’un portal web (https://rutesterresebre.wordpress.com).

Oriol Subirats, amb el treball 'De la font a l'aixeta', ha guanyat el Premi Pare Romanyà, circumscrit a l'àmbit científic i tecnològic. Aquesta recerca estudia  diversos aspectes de la sèquia de Mas de Barberans, com el cabal, l’estructura, la història i la incrustació de carbonat de calci.

D'altra banda, els finalistes del premi Federico Pastor han estat Irene López, de l'INS Joaquín Bau, amb el treball 'Tortosa, un patrimoni per descobrir' i Josep Adrià Gil, de l'INS Roquetes, amb l'obra 'Els trasts de la muralla de Tortosa al segle XVI'.

Pel que fa al premi Pare Romanyà, els dos finalistes han estat Gerard Ardit, de l'INS Deltebre, amb el treball 'Netbot: prototip d'un robot de telepresència', i Maria Marra-López, de l'INS Joaquín Bau, amb la recerca 'Disseny i construcció de ponts. Els ponts de Tortosa'.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Daniel Andreu, ha destacat 'l'alt nivell de tots els treballs presentats, cosa que ens omple de satisfacció', mentre que el conseller comarcal de Cultura, Enric Roig, ha remarcat que l'objectiu d'aquests premis és "fomentar l’esperit de recerca, despertar vocacions per a l’estudi i la investigació, i incentivar la tasca educativa que es porta a terme als centres docents".

En aquesta onzena edició dels premis Recerca s'han presentat un total de 13 treballs d'alumnes dels instituts de Deltebre, Roquetes i Joaquín Bau, Cristòfol Despuig i Sagrada Família, de Tortosa.