Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Camí Natural Via Verda de la Val de Zafán supera els 20.000 usuaris durant la Setmana Santa

Imatge
 
El Camí Natural Via Verda de la Val de Zafán supera els 20.000 usuaris durant la Setmana Santa
20/04/2022

El Camí Natural Via Verda de la Val de Zafán ha registrat un total de 20.945 usuaris al tram del Baix Ebre durant el període de Setmana Santa, segons les dades recollides pels comptadors instal·lats pel Consell Comarcal del Baix Ebre en tres punts de l'itinerari. Un 45% del total d'usuaris han estat ciclistes i la mitjana diària ha estat de 2.094 persones.

Aquestes dades mostren una tendència a l'estabilització pel que fa al nombre d'usos del Camí Natural Via Verda de la Val de Zafán durant el període de Setmana Santa, tot i que els comptadors de les estacions de Benifallet i Aldover han registrat un lleuger increment, del 5% i del 12% respectivament. "Durant la pandèmia de la Covid-19 la Via Verda ha estat un actiu turístic que ens ha permès consolidar-nos com una oferta de turisme actiu i aquesta Setmana Santa, malgrat que ha estat possible desplaçar-se a altres destinacions, hem mantingut el nombre d'usuaris", ha explicat el vicepresident i conseller comarcal de Turisme, Francesc Vallespí.

Pel que fa a la jornada que es van registrar més usuaris va ser el diumenge 17 d'abril a l'estació de Benifallet, quan es van comptabilitzar un total de 1.771 persones. També el Diumenge de Pasqua va ser el dia de més afluència a Aldover, amb un total de 1.270 usuaris, mentre que a Tortosa el dia amb més usuaris va ser l'11 d'abril, amb un total de 1.061.

"Les dades constaten que la Via Verda de la Val de Zafán és un dels actius turístics més potents de la comarca, des del Consell Comarcal del Baix Ebre treballem per potenciar el turisme sostenible en un territori que té la declaració de Reserva de la Biosfera i, especialment, el cicloturisme", ha manifestat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.