Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Club Rem de Tortosa guanya el IX Premi Joventut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Imatge
 
El Club Rem de Tortosa guanya el IX Premi Joventut del Consell Comarcal del Baix Ebre
L’associació de Dones i Agents de Salut de Deltebre (ADAS) i l’Associació Cultural Arrelart de Tortosa han quedat, respectivament, en segona i tercera posició
13/03/2013

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha lliurat els IX Premi Joventut del Baix Ebre. Un premi que té la finalitat de guardonar les millors iniciatives juvenils engegades per persones físiques o entitats sense ànim de lucre radicades al Baix Ebre, l’any 2012.

Els projectes guanyadors han estat “promoure una vida saludable de la joventut” del Club de Rem de Tortosa, “SERVIM: formació d’hostesses-hostes i relacions públiques” de l’Associació de Dones i Agents de Salut de Deltebre (ADAS) i, finalment, el “concurs de bandes joves de la comarca del Baix Ebre” realitzat per l’Associació Cultural Arrelart de Tortosa.

A l’acte de lliurament de premis, celebrat aquest dimecres a la seu de l’ens comarcal, han assistit el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, el conseller d’Esports i Joventut, Carlos Gilabert, la coordinadora territorial de Joventut, Teresa Marcelino, la directora dels Serveis Territorials de Benestar i Família, Manolita Cid, i altres consellers comarcals de l’ens.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha felicitats als guanyadors i ha remarcat “la riquesa i diversitat que generen les associacions i les activitats que aquestes realitzen”. Segons Soler, els joves “han d’esdevenir els actors principals de l’actual societat per tal de superar l’actual context de crisi econòmica i de valors que existeix i també han de ser el motor principal per a decidir el futur de Catalunya”.

El conseller d’Esports i Joventut, Carlos Gilabert, s’ha mostrat satisfet amb “la gran qualitat de tots els projectes que s’han presentat”. Per aquest motiu, Gilabert ha emplaçat a les associacions a buscar i pensar nous projectes i reptes, en el sector de la joventut, de cara l’any vinent.

Per la seva banda, la directora dels Serveis Territorials de Benestar i Familia, Manolita Cid, ha subratllat “les associacions disposen d’un paper rellevant ja que, en un moment com l’actual, només podrem sorgir d’aquesta situació units, amb esforç i creant sinergies positives que remarquin els valors de l’esforç i la solidaritat”. Finalment, la coordinadora territorial de Joventut, Teresa Marcelino, ha destacat que “des de la Direcció General de Joventut s’ha de donar impuls clar a totes aquestes iniciatives que tenen la finalitat de millorar la vida de la joventut i també fomentar la seva participació”.

El projectes guanyadors

El primer premi, que ha rebut una ajuda econòmica de 600 euros, ha estat “promoure una vida saludable de la joventut”. Presentat pel Club de Rem de Tortosa, aquest té la finalitat d’inculcar el benefici de realitzar una pràctica

esportiva com el rem. En aquest sentit, també es vol ensenyar al jovent, entre 6 a 16 anys, l’hàbit de l’esport i les seves repercussions positives a curt i llarg termini.

El segon lloc, i amb una ajuda econòmica de 400 euros, ha estat per al projecte “SERVIM: formació d’hostesses-hostes i relacions públiques”. Aquest, presentat per ADAS de Deltebre, té la finalitat, entre d’altres, de contribuir, a través de l’acció educadora, a formar persones joves perquè puguin desenvolupar amb professionalitat les missions específiques d’acollir, orientar i ajudar a altres persones, en qualsevol empresa, institució o organisme.

El tercer lloc, i amb una ajuda econòmica de 200 euros, ha estat per al projecte “concurs de bandes joves de la comarca del Baix Ebre” realitzat per l’Associació Cultural Arrelart de Tortosa. L’activitat ha consistit en oferir un espai on les bandes joves de les Terres de l’Ebre puguin actuar, potenciar l’actuació en viu dels artistes joves i oferir alternatives culturals i d’oci als joves.