Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre acull la presentació de la marató de la Via Verda

Imatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre acull la presentació de la marató de la Via Verda
02/10/2013

La seu de l’ens comarcal del Baix Ebre ha acollit la presentació de la primera marató per la Via Verda de la Val de Zafán al seu tram pel Baix Ebre i per la Terra Alta. Una marató organitzada per l’empresa Diversport i que compta amb la col•laboració del Consell Comarcal del Baix Ebre, el Consell Comarcal de la Terra Alta, l’Ajuntament de Tortosa, l’Ajuntament de Benifallet i l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan.

La marató, que es celebrarà el 18 de maig de 2014, té la finalitat d’incentivar la pràctica de l’esport, la dinamització de l’economia, i donar a conèixer el territori als visitants que participaran a la prova. A la presentació d’aquesta han assistit el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, el president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, el conseller de Turisme del Consell Comarcal del Baix Ebre i regidor de Turisme de l’Ajuntament de Tortosa, Alfredo Ferré, l’alcalde de Benifallet, Jordi Monclús, i el coordinador tècnic de l’empresa Diversport, Sr. Jordi Casas.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha destacat que “la realització d’aquesta marató és una nova possibilitat per donar a conèixer un dels atractius més rellevants de la comarca del Baix Ebre, així com una eina de difusió per als diferents municipis del territori”.

El president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, ha manifestat que “aquest esdeveniment és una mostra més de l’esforç i del treball que realitzen els dos consells comarcals per promocionar els actius conjunts que disposem, com ara la Via Verda”. En relació amb la via, Luz ha explicat que “aquesta ha adquirit una gran rellevància a l’hora d’atraure turisme a la comarca”.

El conseller de Turisme del Consell Comarcal del Baix Ebre i regidor de Turisme de l’Ajuntament de Tortosa, Alfredo Ferré, ha manifestat que “des del primer moment aquest ens va sembla un projecte excel•lent atès que a les nostres terres ens feia falta una marató plana i, alhora, la realització de la prova ajudarà a promocionar el nostre territori”. En la mateixa línia, l’alcalde de Benifallet, Jordi Monclús, ha desitjat que “aquesta iniciativa esdevingui un èxit i tingui continuïtat en el pas del temps”.

El coordinador tècnic de Diversport, Jordi Casas, ha explicat que “aquesta cursa s’emmarca dins d’un circuit de maratons que realitza l’empresa”. En aquest sentit, a part de Catalunya, el circuit també xafarà les comunitats de Madrid, País Vasc i Andalusia. En total, ha concretat el coordinador tècnic, s’espera que “aquesta cursa pugui arribar als 1.000 participants i als 150 voluntaris”.

La prova disposarà de dos recorreguts adaptats a les condicions físiques dels participants. Un primer, de 21 quilòmetres, que partirà de Benifallet i finalitzarà a la capital del Baix Ebre. I un segon traçat, de 42 quilòmetres, que sortirà d’Horta de Sant Joan i clourà, també, a Tortosa. Per tal de facilitar el trasllat al corredor, hi haurà servei gratuït de bus i tren per als participants. Les inscripcions ja estan obertes i es poden realitzar en aquesta pàgina web: http://www.maratoviesverdes.cat/