Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre adequa la visibilitat del recorregut de la Via Verda amb energia solar

Imatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre adequa la visibilitat del recorregut de la Via Verda amb energia solar
19/03/2012

Amb la finalitat d’augmentar la visibilitat del tram de la Via Verda al seu pas pel Baix Ebre i adequar el recorregut a les necessitats dels usuaris, el Consell Comarcal del Baix Ebre ha instal•lat plaques solars a diferents túnels del traçat i ha pintat una línia reflectora al llarg de tot el recorregut de la Via.

Unes millores que s’han presentat aquest matí, mitjançant un recorregut per la Via, als diferents alcaldes dels municipis per on passa la Via Verda. En aquest recorregut, han participat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, el conseller de Turisme, Alfredo Ferré, el conseller de Dinamització Econòmica, Xavier Royo, el conseller d’Esports i Joventut, Carlos Gilabert, l’Alcalde de Xerta, Moisès Fabra, l’Alcalde de Benifallet, Jordi Monclús, i el president de la EMD de Jesús, Pere Panisello.

Segons el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, aquestes millores al traçat de la Via Verda “són conseqüència de la gran aposta que realitza l’ens comarcal per tal d’adequar el tram de la Via i, d’aquesta manera, satisfer les necessitats dels usuaris que hi transiten amb el valor afegit de les energies renovables que s’adapten a l’entorn natural”. En aquest sentit, Soler ha aprofitat per reivindicar “la rellevància de la Via Verda com a un dels principals atractius turístics del Baix Ebre”.

Per la seva banda, el conseller de Turisme del Consell Comarcal del Baix Ebre, Alfredo Ferré, ha destacat que “les millores realitzades al tram permetran que l’usuari de la Via Verda disposi de major visibilitat i, per tant, gaudeixi, encara més, del recorregut”.

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha instal•lat 3 plaques solars a 3 túnels de la Via Verda. Aquestes plaques han estat ubicades als túnels que, com a conseqüència de la seva llargada, disposaven de poca visibilitat. Alhora, i amb el mateix objectiu, també s’ha pintat una línia blanca amb microesferes al llarg de tot el recorregut que permet que els usuaris de la Via Verda gaudeixin del tram del Baix Ebre amb les millors condicions possibles.

Paral•lelament, aquesta visita també ha servit per intercanviar opinions, inquietuds i suggerències sobre la Via Verda entre els responsables de l’ens comarcal i els diferents representants dels municipis per on passa la Via Verda al Baix Ebre.