Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre adjudica 879 ajuts de menjador escolar el curs 2011/2012

El Consell Comarcal del Baix Ebre adjudica 879 ajuts de menjador escolar el curs 2011/2012
20/04/2012

L’ens comarcal del Baix Ebre ha presentat el balanç dels ajuts d’ensenyament del vigent curs escolar i ha donat a conèixer les noves bases reguladores dels recursos educatius complementaris del curs escolar 2012/2013 en una reunió amb les AMPES i els directors i membres dels consells directius dels centres escolars de la comarca.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha destacat que “aquestes ajudes les gaudeixen famílies de la comarca que viuen situacions econòmiques adverses i complicades”. En aquest sentit, Soler ha afegit que “ la realització d’un atorgament just de les ajudes socials és una manera de generar justícia i cohesió social”. Paral•lelament, Soler ha subratllat que “des de l’administració s’han de prioritzar aquelles polítiques socials en l’àmbit educatiu que permetin ajudar a les famílies amb greuges econòmics per garantir una igualtat d’oportunitats entre els ciutadans” .

Al seu torn, la consellera d’Ensenyament del Consell Comarcal del Baix Ebre, Roser Caballeria, ha manifestat que “al llarg de tot aquest procés s’ha realitzat una gestió acurada de totes les sol•licituds rebudes per tal que els alumnes que rebin aquesta ajuda siguin aquells que més ho necessiten”.

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha resolt 879 ajuts de menjador escolar per al vigent curs acadèmic 2011/2012. L’import de les beques adjudicades ascendeix a 438.896€. En total, s’han presentat 1.138 sol•licituds en quatre adjudicacions. D’aquestes, se n’han aprovat 879 i se n’han denegat 259 ja que no complien els requisits necessaris per tal d’optar a la beca.

En relació a la resta d’anys existeix un augment bastant considerable del nombre de sol•licituds com a conseqüència de l’actual conjuntura econòmica. En aquest sentit, l’any 2007/2008 es van atorgar 480 ajudes, el curs 2008/2009, 660 ajudes, el 2009/2010, 791, i finalment, l’any 2010/2011 es van atorgar 713 ajudes.

Ajuts Individuals de desplaçament i subvencions en l’àmbit dels centres educatius
Al llarg del vigent curs escolar, el Consell Comarcal del Baix Ebre ha rebut 82 sol•licituds de les quals se n’han aprovat 77 amb un import de 23.499€. Aquests ajuts van destinats a aquells alumnes de la comarca del Baix Ebre que viuen a més de 4 quilòmetres de distància del centre educatiu de referència i no gaudeixen de transport escolar ni regular.

Pel que fa a les subvencions destinades a activitats que s’organitzen amb la finalitat d’una repercussió positiva dels alumnes dels centres educatius del Baix Ebre, el Consell Comarcal del Baix Ebre ha adjudicat 14.438€ per tal d’ajudar a finançar els 28 projectes que s’han aprovat.

Noves bases reguladores 2012/2013

En el transcurs de la reunió també s’han presentat les bases reguladores dels recursos educatius complementaris del proper curs escolar. Aquestes regulen l’atorgament d’ajuts de menjador, llibres escolars, llars d’infants, colònies i campaments.

Aquestes noves bases presenten diferents canvis que tenen l’objectiu de simplificar els tràmits de gestió i adaptar les bases al context econòmic actual. En aquest sentit, a partir d’ara aquests recursos s’englobaran una mateixa àrea per tal d’homogeneïtzar la valoració objectiva de totes les famílies que presenten sol•licituds d’ajudes.

Alhora, per tal de realitzar la valoració econòmica de les sol•licituds s’adaptarà el criteri de renda a l’Índex de Renda de Suficiència de Catalunya i també, a més d’aquest criteri, s’analitzaran les diferents característiques familiars per fer una gestió encara més acurada i precisa dels ajuts.

Les sol•licituds dels ajuts individuals de menjador, llars d’infants, colònies i campaments es poden presentar fins al proper dia 2 juliol i els ajuts per a l’adquisició de llibres escolars fins al 28 de setembre. Les sol•licituds s’han de presentar a la seu del Consell Comarcal del Baix Ebre.