Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre aprova 767 ajuts de menjador escolar en la seva primera adjudicació

El Consell Comarcal del Baix Ebre aprova 767 ajuts de menjador escolar en la seva primera adjudicació
17/09/2012

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, i la vicepresidenta de Foment de la Cohesió Social, Roser Caballeria, acompanyats per la coordinadora de l’àrea i el gerent de l’ens, han presentat la resolució dels ajuts individuals de menjador escolar en la seva primera adjudicació.

En aquest sentit, aquest curs 2012/2013 s’han presentat 1109 sol•licituds. D’aquestes se n’han aprovat 767. El nombre d’ajuts aprovats, tot i que encara resten pendents 50 sol•licituds per valorar per manca de documentació, segueix la mateixa línia que els darrers anys. Per exemple, en l’anterior curs acadèmic es van aprovar 766 ajuts.

La diferencia existeix, en aquest cas, en l’import total atorgat i en l’increment de beques atorgades al 75%. Pel que fa al primer, enguany l’import de la primera adjudicació ascendeix a 399.965€ mentre que en el darrer curs acadèmic aquest va ser de 376.915€. Pel que fa al percentatge d’ajut atorgat, s’ha vist un increment important d’ajuts al 75% que han passat de 57 ajuts a 103. No obstant, la gran part d’ajuts de menjador s’han atorgat al 50%, ascendint a 585 ajuts. També s’han atorgat ajuts al 30% per una quantitat de 79.

En relació amb aquest fet, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha destacat que “des del Consell Comarcal del Baix Ebre es dóna una prioritat màxima a reforçar les polítiques socials ja que aquestes són l’eix vertebrador i cohesionador de la comarca en un moment d’adversitat econòmica”. Per aquest motiu, Soler ha subratllat que “cap família de la comarca del Baix Ebre que necessiti aquesta ajuda i que s’inclogui dins dels requisits establerts en les bases reguladores, es quedarà sense ajut de menjador”.

En la mateixa línia, la vicepresidenta de Foment de la Cohesió Social, Roser Caballeria, ha apuntat que “atesa l’actual situació econòmica, des del Consell Comarcal realitzem una aposta decidida per els polítiques socials per tal d’atendre les necessitats dels usuaris de la comarca”.

Els ajuts denegats en aquesta primera convocatòria han estat motivats, entre d’altres, per les sol•licituds procedents d’alumnes escolaritzats en centres que aquest curs escolar han compactat l’horari als matins, altres alumnes que no han presentat la documentació requerida per dur a terme la valoració pertinent o aquells alumnes que la renda per càpita excedeix dels barems previstos en la valoració.

Aquesta mateix tarda, el president i la vicepresidenta de Foment de la Cohesió Social s’han reunit amb les AMPA i els directors de tots els centres d’ensenyament de la comarca per a explicar detalladament totes aquestes xifres.