Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre aprova els convenis per a la prestació del servei d’atenció domiciliària (SAD) i el servei d’informació i atenció a les dones (SIAD) per a l’any 2013

Imatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre aprova els convenis per a la prestació del servei d’atenció domiciliària (SAD) i el servei d’informació i atenció a les dones (SIAD) per a l’any 2013
22/02/2013

El plenari de l’ens comarcal ha aprovat, per unanimitat, el conveni per a la prestació del servei d’atenció domiciliària (SAD). Aquest servei es presta amb el personal propi del consell comarcal als diferents municipis de la comarca i té la finalitat d’atendre i donar suport a la llar a les persones dependents o amb autonomia personal limitada.

Paral•lelament, el plenari ha presentat la liquidació del servei de l’any 2012. Per al president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, la liquidació “posa de manifest la gestió acurada i precisa que s’està realitzant des de l’ens comarcal, i és que el preu per hora que finalment hauran de pagar els ajuntaments de la comarca per aquest servei serà de 4,51€/hora malgrat la previsió era de 5,20€/hora, una xifra que ja s’havia reduït substancialment respecte anys anteriors i atenent també a què a l’any 2012 es van introduir criteris progressius de capacitat econòmica per als usuaris”. Per a Soler, això mostra que “el consell comarcal optimitza al màxim els recursos dels quals disposa per beneficiar als ajuntaments i ciutadans de la comarca”.

Per altra banda, el plenari també ha ratificat la prestació del servei d’informació i atenció a les dones (SIAD). Un servei que orienta, assessora i informa a les dones en l’àmbit jurídic, psicològic i social. En aquesta mateixa línia, el consell comarcal també ha aprovat el Pla comarcal de dones per al període 2013 – 2016. Aquest pla, tal i com recull el Pla d’Actuació Comarcal, actualitza els serveis destinats en aquest col•lectiu.

Sol•licitud al PUOSC

Per altra banda, en el transcurs de la sessió plenària també s’ha aprovat, per unanimitat, la sol•licitud al PUOSC per tal de realitzar tres actuacions diferents per tal de dinamitzar l’economia de la comarca i aprofundir amb els diferents atractius turístics.

En aquest cas, la primera actuació es basaria amb el manteniment de la Via Verda al seu tram pel Baix Ebre per tal que estigui amb les millor condicions possibles per a tots els usuaris de la via. La segona actuació fa referència al Centre d'Innovació i Desenvolupament Turístic del Baix Ebre” que es durà a terme, sempre i quan s’aconsegueixin els fons europeus necessaris, al municipi de Deltebre. Finalment, també s’ha demanat la sol•licitud per tal de realitzar, a Benifallet, el Centre d'Interpretació de la Via Verda.

Finalment el plenari ha aprovat, per unanimitat de tots els grups polítics, una moció del grup comarcal del PSC que reclama el pagament immediat dels deutes de la Generalitat de Catalunya al tercer sector i a les administracions locals en matèria de serveis socials i atenció a la dependència i, alhora, reclama al Govern de l’Estat el pagament de tots els deutes que té amb el govern català i, especialment, tot el que fa referència als pagaments pendents en matèria de polítiques socials.