Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre aprova les bases dels ajuts individuals de desplaçament

Imatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre aprova les bases dels ajuts individuals de desplaçament
19/10/2012

En el transcurs del plenari comarcal, el Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat, per unanimitat, les bases dels ajuts individuals de desplaçament. Aquests ajuts, que es poden sol·licitar fins al proper 11 de gener, s’atorguen als alumnes els quals la distància entre el seu lloc d’empadronament i el seu centre escolar de referència sigui igual o superior a 4 quilòmetres.

Per al president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, aquest ajut “repercutirà positivament en el dia a dia de totes aquelles famílies més desafavorides de la comarca del Baix Ebre que viuen a més de 4 quilòmetres del centre escolar de referència”. Soler ha explicat que “és important que des de l’administració, i tenint en compte l’actual conjuntura econòmica, es prioritzin les situacions socials més complexes amb ajuts de desplaçament que tenen per objecte la cohesió territorial de la comarca”. Per aquest motiu, aquests ajuts s’atorguen prioritzant criteris de renda.

Conveni REPSOL

Al llarg del plenari també s’ha aprovat, per unanimitat, la signatura del conveni de col·laboració amb REPSOL per a diferents actuacions en matèria de serveis socials.

Cal esmentar, però, que aquest conveni també es va signar el darrer any per pal·liar el dèficit del transport adaptat i no haver d’incrementar les tarifes als usuaris. Per a Soler, la renovació d’aquest conveni “no només és una ajuda per a la prestació del servei de transport adaptat, sinó que també és un reforç per a les polítiques socials que presta el Consell Comarcal del Baix Ebre”. La dotació econòmica d’aquest conveni de col·laboració ascendeix a 25.000€.

Adhesió pel dret a l’autodeterminació

Paral·lelament, el plenari del Consell Comarcal també ha aprovat una moció presentada per CIU, ERC i PSC en relació a l’exercici pel dret a l’autodeterminació. En aquest sentit, aquesta moció té la finalitat de donar ple suport a la Resolució del Parlament de Catalunya, aprovada el 27 de setembre de 2012, sobre el dret a decidir lliurement i democràtica el futur de Catalunya i la necessitat d’una consulta al poble català.

Finalment, el plenari també ha aprovat una moció presentada pel PSC en relació a la voluntat del govern espanyol de reformar la Llei 2/2012, de salut sexual i reproductiva, i la interrupció voluntària de l’embaràs.