Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre aprova les bases d’urgència social per a persones amb dificultats econòmiques

Imatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre aprova les bases d’urgència social per a persones amb dificultats econòmiques
22/06/2012

El plenari de l’ens comarcal del Baix Ebre ha aprovat per unanimitat les bases d’urgència social. Unes bases que tenen la finalitat d’atendre situacions de necessitat puntuals, urgents i bàsiques de subsistència en què es troben les persones que no disposen de recursos econòmics suficients per afrontar-les i no estan en condicions d’aconseguir-los o rebre’ls d’altres fonts.

En aquest sentit, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha destacat que aquestes bases “són necessàries atès l’actual conjuntura econòmica” i ha subratllat que “han de permetre unes actuacions de xoc per ajudar les situacions greus que existeixen a la comarca del Baix Ebre”.

Com a conseqüència de l’aprovació d’aquestes bases, a partir d’aquest mes i mitjançant el serveis socials primaris, es podrà començar a gestionar situacions complicades que s’estan vivint a la comarca.

Cessió del Llagut “Lo Sirgador”

En el transcurs del plenari s’ha aprovat, també per unanimitat, la cessió per part del Consorci per a l’execució del Pla de dinamització turística de les Terres de l’Ebre, del llagut “Lo Sirgador”. Aquesta cessió s’emmarca en el procés de dissolució del consorci i té l’objectiu que el Consell Comarcal del Baix Ebre pugui organitzar la prestació d’un servei de navegabilitat turística, vinculada a elements històrics i tradicionals.

No obstant, per tal de realitzar d’una manera més efectiva i eficaç la prestació d’aquest servei, el Consell Comarcal del Baix Ebre ha traspassat la cessió de l’ús de l’embarcació a l’Ajuntament de Tortosa. Aquest fet s’engloba en el projecte turístic anomenat “Tortosa, ciutat del Renaixement” que consisteix en millorar el posicionament turístic de la ciutat de Tortosa.

Beques postgrau “Gestió d’empreses de turisme i oci” de la URV

En el plenari també s’ha aprovat, per unanimitat, atorgar beques per a cursar el postgrau de “Gestió d’empreses de turisme i oci” de la Universitat Rovira i Virgili. En aquest sentit, segons el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, l’ens comarcal “té la voluntat de contribuir a fer possibles uns estudis que suposin un impuls al territori mitjançant el foment del turisme com a actiu de desenvolupament territorial”.

Els ajuts oscil•laran entre el 10% i el 40% de l’import total de la matrícula, prioritzant els sol•licitants amb una renda més baixa, i fins esgotar reserva de crèdit.