Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre aprova més del 80% d’ajuts de menjador escolar sol•licitats

Reunió amb les AMPA i centres escolarsImatge
 
Roda de premsa de presentació de les dadesImatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre aprova més del 80% d’ajuts de menjador escolar sol•licitats
16/09/2013

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha presentat la resolució de la primera adjudicació dels ajuts de menjador i transport escolar. En l’acte de presentació ha assistit el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, el vicepresident de Dinamització Econòmica, Xavier Royo, i la coordinadora de l’àrea.

En relació amb el menjador escolar, en aquest curs 2013/2014 s’han presentat 1172 sol•licituds. D’aquestes se n’han aprovat 968. El nombre d’ajuts aprovats ha ascendit respecte els darrers anys. Així, en l’anterior curs acadèmic, en la seva globalitat, es van adjudicar 900 ajuts i en el curs escolar 2011/2012, 880 ajuts. Ara, només en la primera adjudicació se n’han atorgat una quantitat significativament superior.

La partida destinada a cobrir els ajuts ha ascendit en els darrers anys per tal de donar resposta a les necessitats actuals. En aquest sentit, es partia d’una xifra que no arribava als 300.000€ en el curs 2009/2010 i per al present curs escolar la dotació inicial per aquest concepte ascendeix a 402.592,40€.

Nous percentatges d’atorgament

Aquest curs s’ha procedit a una ampliació dels percentatges d’atorgament de les beques de menjador. En cursos anteriors els percentatges eren de 30%, 50% i 75%, ara bé, en aquest curs, els percentatges són del 35%, 50%, 65%, 80% i 95%. Un repartiment que, per al president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, és “més just ja que permet donar resposta a les necessitats de les famílies de la comarca”.

Soler ha afegit que “en l’adjudicació d’aquest curs escolar també s’ha procedit a fer un anàlisi exhaustiu de totes aquelles famílies susceptibles de situacions socials i econòmiques no reconegudes”. En aquest cas, de tots els ajuts aprovats, 128 compten amb informe social. I és que el president ha manifestat que “cap família de la comarca del Baix Ebre que ho necessiti es quedarà sense ajut de menjador”.

Els ajuts denegats en aquesta primera convocatòria han estat motivats, entre d’altres, per alumnes que no han presentat la documentació requerida per dur a terme la valoració pertinent o aquells alumnes els quals la renda per càpita excedeix dels barems previstos en la valoració.

Transport escolar

En el transcurs de l’acte també s’han presentat les dades del transport escolar. En total el Consell Comarcal del Baix Ebre transporta 989 alumnes mitjançant 24 rutes d’autobús i 7 rutes de taxi. En relació amb l’any anterior, les xifres són equilibrades i segueixen la mateixa tendència.

Aquesta mateix tarda, el president i el conseller de Cultura i Polítiques d’Integració, Joan Font, s’han reunit amb les AMPA i els directors de tots els centres d’ensenyament de la comarca per explicar detalladament totes aquestes xifres. Al mateix temps, també s’ha presentat un catàleg de 20 xerrades i tallers dirigits als alumnes, a les AMPA i al personal docent que tenen la finalitat de donar a conèixer, d’una manera transversal, els diferents serveis que presta l’ens comarcal.