Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre cedirà una part del seu jardí a la Generalitat per la implantació de 'Barnahus', la casa dels infants

Abans de començar el ple ordinari, la corporació comarcal ha homenatjat el treballador Francesc Luque per la seua jubilacióImatge
 
Imatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre cedirà una part del seu jardí a la Generalitat per la implantació de 'Barnahus', la casa dels infants
30/09/2022

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat avui, per unanimitat, la cessió temporal d'un espai del seu jardí, de 1.034 metres quadrats, durant un període de 30 anys a la Generalitat, per la instal·lació d'una unitat integrada d'atenció a infants i adolescents víctimes de violència sexual, un projecte conegut com a 'Barnahus', la casa dels infants. "Des del departament de Drets Socials van contactar amb el Consell per plantejar la instal·lació d'aquest equipament en els terrenys que són propietat comarcal i poder oferir el servei al conjunt de les Terres de l'Ebre. El govern comarcal pensem que és un servei necessari i, per això, posem els terrenys a disposició de la Generalitat", ha manifestat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.

Barnahus té l'aspecte d'una llar, perquè els infants i les seues famílies el reconeguen com un espai amigable que proporciona seguretat i confiança. En aquest espai hi treballarà a temps complet un equip psicosocial i altres professionals que s'hi desplaçaran quan sigui necessari.

En un altre ordre de coses, el ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat l'addenda al conveni amb l'Agència Catalana de l'Aigua per a l'execució de les obres de sanejament i depuració del nucli de Vinallop. Una actuació que tindrà un cost de 729.000 euros i que es preveu executar el 2023.

També en l'àmbit de sanejament, el plenari ha donat el vistiplau al conveni amb l'Agència Catalana de l'Aigua per la inclusió del sistema de sanejament de Santa Rosa de Lima (Bítem) dins del conjunt d'infraestructures de sanejament en alta finançades d'acord amb l'establert al text refós de la legislació en matèria d'aigües de Catalunya. "La modernització de les depuradores és una necessitat per assegurar el futur de les pròximes generacions i del medi ambient i aconseguir d'aquesta manera un desenvolupament i durador", ha assenyalat Faura.

Un altre dels acords del ple d'avui ha estat el conveni amb Repsol per a la col·laboració en la prestació del servei de transport adaptat per a persones amb mobilitat restringida o altres necessitats socials. A través d'aquest conveni, Repsol aporta 20.000 euros al servei de transport adaptat, un servei pel qual el Consell Comarcal disposa de cinc vehicles que realitzen quatre rutes diferents amb un centenar d'usuaris en total.

En l'apartat de les mocions, el ple ha aprovat la moció del grup comarcal d'Esquerra que reclama al govern espanyol l'aplicació immediata d'una suspensió i moratòria de la prohibició de crema de restes vegetals als mateixos camps de conreu recollida a l'article 27.3 de la llei 7/2022 de residus i sòls contaminats per a una economia circular. La moció també reclama a l'Estat la modificació i adequació de la normativa per fer possible que la pagesia pugui continuar efectuant les cremes segures de les restes vegetals als camps. La proposta d'ERC ha rebut els vots favorables de Junts, Movem Terres de l'Ebre i Ciutadans i el vot en contra del PSC.

D'altra banda, el ple ha rebutjat la moció del PSC que en relació amb la crema de restes vegetals, proposa que el departament d'Acció Climàtica aprove un reglament per desenvolupar la llei estatal. La moció ha rebut el vot contrari d'ERC, l'abstenció de Junts i Ciutadans i el vot favorable del PSC i Movem.

El ple ha aprovat, per unanimitat, la moció del grup comarcal de Junts que exigeix al govern estatal que execute urgentment les inversions promeses al sistema ferroviari català i complete el traspàs, íntegrament i urgentment, del servei de rodalies Renfe i les infraestructures d'aquest servei.

Finalment, el ple també ha donat llum verd a la moció de Junts per fer el pagament d'impostos a l'Agència Tributària de Catalunya. En aquest cas hi han votat a favor ERC i Movem, mentre que el PSC i Ciutadans han votat en contra.