Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre commemora el Dia Internacional de les Dones

El Consell Comarcal del Baix Ebre commemora el Dia Internacional de les Dones
09/03/2022

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha organitzat un acte commemoratiu del Dia Internacional de les Dones, un acte que ha comptat amb la participació de les entitats de dones de la comarca, la lectura del manifest institucional del 8M per part de la directora d'Escola per l'Art i la Cultura de la Diputació, Pilar Lanau i que s'ha tancat amb l'actuació musical de la cantautora Montse Castellà.

Cadascuna de les associacions de dones del Baix Ebre ha reivindicat a través d'una frase la figura d'una dona. Almudena Grandes, Oriana Fallaci, Clara Campoamor, Hipàtia d'Alexandria, Coco Chanel, Maria Montessori, Montserrat Abelló, GD Anderson, Maria Climent, Marian Keyes, Cinta Reverté i Manolita Príncep, han estat alguns dels noms de dona reivindicats.

La celebració del 8M al Consell Comarcal del Baix Ebre també ha tingut un moment de record per a les dones ucraïneses, els assistents han fet un minut de silenci en solidaritat amb les dones que fugen del país amb els seus fills i filles i d'aquelles que es queden a la rereguarda.

Per tal de garantir la participació de les associacions de dones de la comarca, que ahir van participar en els actes als respectius municipis, el Consell Comarcal ha organitzat avui l'acte commemoratiu. "Les reivindicacions dels drets de les dones no es limiten a una jornada, sinó que les reivindicacions del 8 de març haurien d'impregnar cada dia de l'any dins i fora de les administracions", ha manifestat la consellera comarcal de Serveis Socials, Laura Fabra.

Per la seua banda, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, ha destacat la riquesa del moviment associatiu a la comarca, amb més d'una vintena d'entitats que formen part del Consell Consultiu de Dones. Faura també ha fet referència a la necessitat d'un paper actiu per part dels homes per acabar amb les desigualtats. "El feminisme és per a tothom", ha dit Faura.